višegodišnji spor

Sin Branimira Glavaša i službeno naslijedio milijunsku ostavštinu poznate menadžerice

26.09.2020 u 17:17

Bionic
Reading

Unatoč žalbi rođaka pokojne Mare Bareze, Viktora Flatza i Vesne Flatz-Stransky, Županijski sud u Zagrebu potvrdio je presudu Općinskog suda u Koprivnici kojom je sin Branimira Glavaša, Filip Glavaš, ostao jedini nasljednik. Spor oko njezine ostavštine vodi se od njezine smrti 19. siječnja 2016. godine

Sudskom presudom sad je i pravomoćno potvrđeno kako je Mara Bareza prijateljicama Darinki Mikačić i Mirni Jurković tri dana prije smrti u KB-u Merkur usmeno rekla da svu svoju imovinu ostavlja dugogodišnjem prijatelju Filipu Glavašu, kojega je nazivala svojim sinom, piše 24 sata.

'Postojale su zakonske pretpostavke da se takva oporuka prihvati jer je ona dana pred dva svjedoka koji nisu bili pretendenti na nasljedstvo i u izvanrednim okolnostima. Kako gospođa Mara Bareza tad nije mogla pisati, a radilo se o suboti, kad javni bilježnik ili sud nisu radili, pa se to smatra izvanrednim okolnostima', rekao je Krunoslav Vuljak, odvjetnik Filipa Glavaša za 24 sata.

Mara Bareza tijekom rata humanitarno je pomagala Osijeku i Osječanima i tako upoznala Branimira Glavaša.

U presudi piše da u dokumentaciji i izjavama liječnika nema podataka koji bi upućivali na to da Bareza na dan smrti nije bila pri svijesti i rasuđivala slobodnom voljom. Filip Glavaš u telefonskom razgovoru s novinarima 24 sata odbio je komentirati presudu.