VI PITATE, ONI ODGOVARAJU

Postavite pitanje, a mi ćemo saznati odgovor

03.01.2012 u 10:13

Bionic
Reading

Nakon prošlogodišnje, prilično uspješne 'pilot-probe' opet su aktivni aplikacija za Facebook i projekt 'Vi pitate, oni odgovaraju', pomoću koje je fanovima tportala (njih preko 140 tisuća) bilo omogućeno postavljati bilo kakva pitanja o bilo kakvim temama koje ih zanimaju, a ne znaju na koju ih adresu uputiti

Građani gotovo u pravilu, ako i saznaju na koju adresu uputiti pitanje, vrlo često ili praktički nikad ne dobiju odgovore. Naime, da bi se oni dobili od raznoraznih javnih i državnih ustanova, treba se pripremiti na njihovu ili inertnost ili namjerno izbjegavanje odgovaranja na škakljiva pitanja te utrošiti jako puno truda i vremena koje građanin/čitatelj nema uz osmosatno radno vrijeme.

E pa upravo smo zato od početka 2012. ponovno na profilu tportala na Facebooku pokrenuli aplikaciju 'Vi pitate, oni odgovaraju', i za svako interesantno, konkretno i važno pitanje koje zaslužuje odgovor uložit ćemo maksimalan trud i vrijeme da bi odgovoreno i bilo.

Za to će se pobrinuti novinari tportala koji će prosljeđivati upite na prave adrese, a dobiveni će se odgovor objaviti na zidu osobe koja ga je postavila, ali i u obliku teksta na portalu. Na taj će način i svi oni koji nisu postavili pitanje moći pročitati na tportalu, primjerice, kome se obratiti i na koji način prijaviti bezobraznog javnog službenika ako su eventualno imali neugodnih iskustava s njima (od policije do gospođe na šalteru u pošti), kome prijaviti nesavjesne vlasnike pasa koji ih vode bez uzice i brnjice i puštaju po javnim površinama na kojima je to zabranjeno ili, ako to požele, na koji način mogu doći na audijenciju kod predsjednika države.

Između ostalih, ta su tri pitanja postavljena i odgovorena tokom rečene 'pilot-probe' aplikacije za Facebook prošle godine, za koju smo, usput rečeno, dobili mnoge pohvale, a fanovi tportala svojim su komentarima izrazili i veliko zanimanje za njezino ponovno pokretanje.

Čitatelji će praktički na taj način aktivno sudjelovati u uređivanju dijela sadržaja koji objavljujemo te će, osim 'serviranih' tema i članaka, postavljanjem pitanja moći dobiti informacije o konkretnim stvarima koje ih zanimaju. Zato ovim putem apeliramo na sve fanove tportala na Facebooku, i one koji će to tek postati, da daju mašti na volju, oboružaju se pitanjima koja ih dovode u nedoumicu (a u Lijepoj Našoj ih, ruku na srce, zaista ne nedostaje) i pošalju ih na našu 'Vi pitate, oni odgovaraju' aplikaciju za Facebook

Unaprijed zahvaljujemo na pitanjima i radujemo se prilici da ostvarimo neposrednu suradnju s čitateljima.