THERE IS NO BUSINESS...

Poslušajte još malo engleskog Ingrid Antičević

Ingrid Antičević Marinović

Ingrid Antičević Marinović

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Ponukan golemim interesom, Večernjakov dopisnik iz Bruxellesa izvukao je još jedan govor na engleskom jeziku SDP-ove europromatračice Ingrid Antičević Marinović na Odboru za pravosuđe prošloga ljeta

SDP-ova zastupnica govorila je na engleskom jeziku i rekla tom prilikom: 'No business like media business.'

Ovaj njezin nastup dosad nije prikazan u hrvatskim medijima, a dopisnik Večernjeg lista iz Bruxellesa pronašao ga je uz pomoć pisanih zapisnika i videoarhive Odbora za građanske slobode, pravdu i unutarnje poslove.

Ingrid Antičević Marinović u svome je govoru bila kritična prema medijskom krajoliku kojim 'dominiraju velike korporacije koje su koncentrirale svoju kontrolu nad onim što govorimo, slušamo i čitamo'. Založila se za transparentnost vlasništva u medijima.

U mnogim slučajevima te su kompanije vertikalno integrirane, kontroliraju sve, od inicijalne proizvodnje do finalne distribucije. U najgorem, mediji se ponekad koriste za korumpiranje i manipuliranje društva – rekla je hrvatska europromatračica koja je s izborne liste SDP-a na prvim europskim izborima u Hrvatskoj maknuta nakon što je videosnimka njezina posljednjeg nastupa, naslovljena 'Pipl mas trast as', izazvala ogromnu pozornost hrvatske javnosti.

No business like media business

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!