DIPLOMATSKA UTAKMICA

Poraz EU-a od budućeg EU-a: Gruevski briljirao, Milanović eskivirao

27.08.2015 u 09:54

Nogometna utakmica političara Zapadnog Balkana i EU u Beču

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Bionic
Reading

Na marginama samita Europske unije i zemalja zapadnog Balkana u srijedu navečer odigrana je i nogometna utakmica ekipa EU-a i 'budućeg EU-a', u sklopu koje su političari pokazali svoje nogometno umijeće. 'Budući EU' pobijedio je 4:2, a ponajviše se istaknuo makedonski premijer Gruevski, dvama golovima i asistencijom 'pokopavši' protivnika. Hrvatski premijer Milanović, kao što možete pretpostaviti, nije igrao

Srpski i makedonski mediji vrlo detaljno izvještavaju s ove simbolične utakmice u kojoj su premijeri tih dviju zemalja imali različite uloge – Nikola Gruevski je bio ponajbolji igrač 'zapadnih Balkanaca' s dva postignuta pogotka dok je Aleksandar Vučić odsjedio susret na tribinama jer, kako kaže, 'ne zna igrati nogomet, ali da se radi o šahu, sigurno bi igrao'. U ekipi 'budućeg EU-a' zaigrali su i kosovski šef diplomacije Hashim Thaçi, njegove kolege iz BiH Igor Crnadak i Igor Lukšić te kosovski ministar eurointegracija Bekim Çollaku, također dvostruki strijelac. Na golu su bili srpski ministar rudarstva Aleksandar Antić te nekadašnji srpski ministar vanjskih poslova Goran Svilanović, a on je, javlja Tanjug, spasio čak dva sigurna pogotka.

Momčad Europske unije, s druge strane, predvodili su austrijski premijer Sebastian Kurtz i njegov slovenski kolega Miro Cerar, pojačani nekolicinom europskih diplomata. Utakmicu su sudili europski povjerenik za proširenje Johannes Hahn i srpski ministar vanjskih poslova te trenutni predsjedajući OESS-a Ivica Dačić. Iako sudjeluje u radu samita, Zorana Milanovića, očekivano, nije bilo – njegove sportske aktivnosti zasad su ograničene na džoging na Hvaru.

RTL Autor: RTL