POPLAVLJENO NEKOLIKO KUĆA

Porasle Sava i Kupa

Sava Zagreb vodostaj

Sava Zagreb vodostaj

Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL

Zbog porasta vodostaja Kupe u mjestu Lijevo Sredičko, kod ušća Kravarščice u Kupu, poplavljeno je nekoliko kuća, a pogon Jamnice potpuno je odsječen, izvijestila je jutros Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS), dodavši da je na tom području organizirana izrada zečjih nasipa.

Zbog porasta vodostaja Save na vodomjeru Jasenovac sinoć u 21 sat uvedene su izvanredne mjere obrane od poplava za slivno područje Subocka-Strug, na dionicama 29, 30/I, 33 i za slivno područje Banovina - na dionici 34/I. Na dvije dionice u Banovini - 47/I i 47/II - jutros u 8 sati ukinute su izvanredne mjere obrane od poplava.

Izgradnja zečjih nasipa na ulazu u naselja Martinska Ves, Desno Trebarjevo i Desno Željezno organizirana je jučer, a u slučaju potrebe pripremljen je i stroj za rušenje nasipa u mjestu Palanjek, kako bi se ispustila voda u retenciju Lonjsko Polje, izvijestio je jutros DUZS.

Zbog izlijevanja Kupe jučer od 18 sati je za sav promet zatvorena županijska cesta Stankovac-Slana, a na širem karlovačkom području je, zbog izlijevanja voda iz korita rijeka, i dalje je zatvoreno više županijskih cesta.

U ponoć su ukinute izvanredne mjere obrane od poplava za Karlovac, za slivno područje Kupe (dionica 88/II).

Mjere izvanredne obrane od poplave za slivno područje grada Zagreba ukinute su jutros u 8 sati, ali su i dalje na snazi za područje Zagrebačke županije, vezano za vodomjer Dubrovčak, Prevlaka i Rugvica.

Vodostaj Neretve je u daljnjem padu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi