proljeće diže temperature

Ponedjeljak je, ali za utjehu - tjedan pred nama bit će pun sunca

13.03.2017 u 10:05

Bionic
Reading

Početkom tjedna bit će još malo promjenjive naoblake, a mogla bi se spustiti i pokoja kap kiše, ali kako će tjedan odmicati, i sunca će biti sve više uz temperature primjerene ovom dobu godine

U utorak će u unutrašnjosti biti djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano. Prema kraju dana posvuda će se jače naoblačiti, a u noći je u unutrašnjosti moguća i slaba kiša, uglavnom u istočnim i sjevernom područjima. U unutrašnjosti će puhati slab, u gorju povremeno i umjeren sjeverac, a na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -3 do 2, a na Jadranu od 5 do 10°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 9 do 14, a na Jadranu od 14 do 18°C.

U srijedu će u unutrašnjosti biti djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, uz više oblaka tijekom jutra, kada mjestimice može pasti vrlo malo kiše. Na Jadranu će biti pretežno sunčano. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar, a na Jadranu umjerena, mjestimice i jaka bura i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -1 do 4, a na Jadranu od 7 do 12°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 9 do 14, a na Jadranu od 14 do 18°C.

U četvrtak prijepodne u unutrašnjosti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, a još ponegdje je moguća i pokoja kap kiše. Od sredine dana postupno manje oblaka uz sve dulja sunčana razdoblja. Na Jadranu pretežno sunčano uz malu, tek ponegdje i umjerenu naoblaku. U unutrašnjosti će puhati slab sjeverac, a na Jadranu umjerena, mjestimice i jaka bura i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 2 do 6, a na Jadranu od 9 do 13°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 13 do 15, a na Jadranu od 15 do 19°C.

U petak će posvuda biti pretežno sunčano uz malu, u unutrašnjosti ponegdje i umjerenu naoblaku. Posvuda će puhati slab vjetar južnih smjerova. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 1 do 4, a na Jadranu od 9 do 14°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 14 do 18, a na Jadranu od 16 do 19°C.

Prema trenutačnim prognostičkim materijalima, u dana vikenda ne očekuje se značajnija promjena vremena, jedino će u unutrašnjosti ponovno biti više oblaka.