OSTAVIO BEZ DAHA

Dior predstavio bajkovitu kolekciju za proljeće/ljeto 2017.

30.01.2017 u 10:00

  • +9

Dior Haute Couture

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Bionic
Reading

Dior je predstavio svoju Haute Couture kolekciju za proljeće/ljeto 2017., a bajkovite kreacije popraćene jednako bajkovitom scenskom pozadinom na reviji dočarale su ženstvenost i eleganciju. Dizajnerici Marie Grazie Chiuri ovo je prva revija visoke mode koju je osmislila za modnu kuću Dior, te možemo reći kako je i više nego uspješno ispunila svoj zadatak

Bajkovita priča o ispreplitanju tame i svjetla predstavljena je na jučerašnjoj reviji visoke mode za proljeće/ljeto 2017., pod voditeljskom palicom Marie Grazie Chiuri kojoj je ovo prva kolekcija za Dior. Njezina vizija žene ujedno je nježna i romantična, a u drugu ruku hladna i pomalo uniformirana, ali ono na što je stavljen naglasak u cjelokupnoj kolekciji jest ženstvenost prije svega.

Ono što bode u oči je apsolutno bajkovit dizajn koji je Dior predstavio novom kolekcijom. Romantične haljine od tila s cvijećem i pernatim dodacima popratila je jednako bajkovita atmosfera na reviji, zahvaljujući modnoj sceni koja je prikazivala čarobnu šumu, dok su se manekenke probijale kroz nju po pisti koja je imala ulogu labirinta.

Slobodno možemo reći kako je Chiuri doživjela svoj trijumf. Ovogodišnja haute couture kolekcija sastojala se od raskošnih, romantičnih haljina 'A kroja' u kojoj je glavnu ulogu igrao til. Slojevite haljine u puderastim i pastelnim tonovima, ali i pokojoj zavodničkoj crvenoj uistinu najbolje dočaravaju žensku ljepotu. Cvijeće, kako na haljinama, tako i u pozadini, predstavlja viziju Christiana Diora koji je i sam jednom prilikom usporedio ženu s cvijećem.

'Nakon žene, cvijet je najdragocjenije stvorenje. Oboje su nježni i šarmantni, ali morate paziti kako se odnositi prema njima', rekao je Christian Dior, a rezultat su elegantne večernje haljine koje su san svake žene.

Stephen Jones pobrinuo se za bajkovite, pomalo renesansne maske i pernate umetke za kosu koji su stavili točku na i, dok je nakit u obliku cvjetova i leptira dizajnirala Claude Lalanne.

Kada pomislite da Chiuri nije mogla zamisliti ljepšu haljinu, odmah nakon nje ugledate još osebujniju kreaciju. No, Diorova kolekcija sastojala se i od muževnih, tamnih, ravno krojenih komada, koji su pomalo podsjećali na uniforme.

Crne haljine, suknje i sakoi, pomalo konzervativnog izgleda, u kombinaciji s leptir-maskama podsjećaju na simboliku rađanja i transformacije ženske ljepote, kada usporedimo dvije dimenzije kolekcije, a cijelu kolekciju možete pogledati u našoj galeriji.

Autor: YouTube