I NAJMANJA POMOĆ JE VELIKA

Pomozite konzervama hrane, vodom, sredstvima za čišćenje...

18.05.2014 u 12:41

Bionic
Reading

Ministarstvo socijalne politike i mladih pozvalo je hrvatske građane da pomognu poplavama ugroženom stanovništvu Slavonije, koje je evakuirano iz svojih domova, a pomoć u odjeći, hrani, dekama i drugome mogu donijeti u sjedište Ministarstva, u Savsku cestu 66 u Zagrebu

'Pozivamo sve građane dobre volje da u sjedište Ministarstva, u Savsku cestu 66, donesu hranu, odjeću, obuću, deke, plahte i sve za što misle da bi moglo pomoći ljudima koji su trenutno bez ičega smješteni po slavonskim dvoranama i školama, daleko od svojih domova', rekli su iz Ministarstva.

Dostavljenu pomoć djelatnici Ministarstva će, kako pristiže, voziti do potrebitih građana na poplavama ugroženim područjima.

Pomoć za Hrvatsku, ali i Srbiju i BiH, možete uplatiti na račun Crvenog križa Hrvatska: IBAN HR6923400091511555516. SWIFT PBZGHR2X. Referencijski broj za Bosnu je 05, za Srbiju 07, za Hrvatsku 08. Više pročitajte na stranicama Crvenog križa - klik OVDJE.

Pomoć za ugrožene u Bosni i Srbiji skuplja se i u ulici Pavla Hatza 16 u Zagrebu, Studentskom domu S. Radić ('Sava') te u Veleposlanstvu Srbije.

Slavonski studenti od ponedjeljka u Zagrebu prikupljaju pomoć za poplavljena područja. Ako ne znate čime možete pomoći, studenti poručuju da donesete nešto dječje hrane, drugu nepokvarljivu i konzerviranu hranu te flaširanu vodu. Mjesta prikupljanja su Bauerova 19 (Zagreb) i Veterinarski fakultet u Zagrebu.

Angažirali su se i studenti Fakulteta političkih znanosti koji organiziraju humanitarnu akciju u prostorijama Kluba studenata FPZG-a (dvorište Fakulteta u Lepušićevoj ulici u Zagrebu). Skuplja se također konzervirana i suha hrana, voda, odjeća, obuća, rukavice, svijeće, baterije, deke, pelene, higijenske potrepštine, papirnati ubrusi, sredstva za čišćenje i dezinfekciju i ostale stvari potrebne za pomoć ugroženima u poplavama.

Prikupljanje će biti organizirano sukladno radnom vremenu Kluba (9 – 21 h) i to od ponedjeljka (19. 5. 2014.) do petka (23. 5. 2014.). 'Nakon što prikupimo humanitarnu pomoć, ista će biti poslana organizacijama koje su u mogućnosti distribuirati prikupljene stvari pogođenim područjima, poput Vijeća bošnjačke nacionalne manjine u Zagrebu i sl. Kolegice i kolege, pokažimo svoju solidarnost s ugroženim stanovništvom poplavljenih područja i budimo dio regionalnog humanitarnog projekta', poručili su mladi politolozi i novinari iz Zagreba.

Prikaz telefonskih brojeva za pomoć (brojevi vrijede unutar pojedine zemlje)