'IDS JE STABILAN'

Pomirili se Jakovčić i Kajin?

Ivan Jakovčić i Damir Kajin

Ivan Jakovčić i Damir Kajin

Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelić

IDS je jak i stabilan, poručeno je iz stranke nakon današnjeg sastanka predsjedništva u Rovinju, o čemu će predsjednik stranke Ivan Jakovčić i potpredsjednik Damir Kajin na zajedničkoj konferenciji za novinare narednih dana i osobno izvijestiti javnost

Riječ je o redovnom sastanku predsjedništva IDS-a, koji je bio sazvan ranije te, navodno, nije bilo ni riječi o sukobu Jakovčića i Kajina, no iz šturog priopćenja se ipak iščitava da su predsjednik i dopredsjednik u Istri vladajućeg IDS-a 'primirili strasti'.

'S Jakovčićem se ne moram slagati oko tisuću stvari, i često puta se ne slažem s njegovom politikom, ali to ne znači da s njime neću popiti čašu vina ili sjesti za isti stol', kazao je Kajin. Kako reče, nijedna njegova izjava nije bila ni protiv koga u IDS-u: 'A to što me se nije poslušalo, vrijeme će pokazati tko je bio u krivu, a tko u pravu.'

Podsjetimo, na relaciji Jakovčić - Kajin zaiskrilo je nakon tragične smrti Martine Duras Pauletić, savjetnice pulskog gradonačelnika Borisa Miletića, a sukob su potaknule priče o navodnim narkoticima u vrhu IDS-a, pri čemu je Kajin izjavio kako bi 'dao i svoj bubreg, a ne samo vlas kose da se otkloni svaka sumnja', a Jakovčić je Kajinovo inzistiranje da se otkloni svaka sumnja s bilo koga tko je dio IDS-a, prozvao ucjenom.


'IDS je puno dao ovim prostorima', rekao je Kajin ponovivši kako je i predsjednik Josipović za nedavna posjeta u Umagu istaknuo da bi Hrvatskoj trebalo deset Istra. 'Kroz jedno od najtežih razdoblja, Domovinskog rata, recesije i sad svjetske krize, IDS je uspješno vodio Istru i bila bi tragedija da netko od odgovornih iz IDS-a ne uvidi da takvim svojim odnosom šteti stranci', rekao je Kajin. Naime, kazao je da bi on u tom slučaju učinio isto što i splitski gradonačelnik. 'Koliko god sam siguran da Jakovčić nema veze s opijatima, da mu se podmeće, ali da mene netko tako proziva, učinio bih isto što i Kerum – dao bih tu vlas kose i tužio ga', ostao je pri svom IDS-ov potpredsjednik.

Kako doznajemo od Kajina, dvojica bivših prijatelja danas se u Rovinju nisu pomirila, jer su proteklih dana 'pale preteške riječi', no ipak će otići na kavicu i razgovarati. 'Nismo danas išli na kavu, ali ćemo ići na kavu i razgovarati, jer treba o svemu otvoreno razgovarati', kazao je nakon današnjeg rovinjskog sastanka vrha IDS-a Kajin

Prema priopćenju, na sjednici Predsjedništva IDS-a analiziran je rad koalicije u proteklih sedam mjeseci te su planirane buduće aktivnosti. Predsjedništvo stranke ocijenilo je suradnju s koalicijskim partnerima na nacionalnoj razini korektnom te najavljuju od jeseni niz zakonskih rješenja u kojim će IDS aktivno sudjelovati svojim prijedlozima.

'Istra, Hrvatska i Europska unija suočavaju se s posljedicama duboke ekonomske krize te se IDS snažno zalaže za jaču decentralizaciju države kao jedan od načina efikasnijeg upravljanja vlastitim resursima', navodi se u priopćenju IDS-ova Ureda za odnose s javnošću.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi