iza rešetaka

Policija uhitila ženu iz Sarajeva koja je pomogla u pljački u dubrovačkoj Zračnoj luci

29.01.2020 u 13:21

Bionic
Reading

Uhićena je žena za koju se sumnja da je pomogla u razbojništvu na platou Zračne luke Dubrovnik 21. listopada prošle godine. Riječ je o 40-godišnjoj državljanki BiH iz Sarajeva, kojoj je određen istražni zatvor

Uhićena je državljanka BiH zbog sumnje u pomaganje pri izvršenju razbojništva počinjenog na platou Zračne luke Dubrovnik oko 7.40 sati 21. listopada prošle godine, izvijestio je novinare načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević, piše Dubrovački vjesnik.

Potvrđeno je u istražnom centru dubrovačkog Županijskog suda kako je uhićena 40-godišnja državljanka BiH iz Sarajeva, kojoj je zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te mogućeg bijega iz Hrvatske određen istražni zatvor u trajanju od 30 dana.

'Vrlo brzo smo došli do direktnih izvršitelja, ali je kriminalističko istraživanje pokazalo kako ima još osoba koje su logistikom ili na drugi način povezane s izvršenjem tog kaznenog djela. Tako smo došli do podataka o ženskoj osobi iz BiH koja je u vrijeme razbojništva boravila na našem području. Imali smo saznanja o njenom kretanju, a uhićena je kada se nakon nekoliko mjeseci ponovno pojavila na našem području', rekao je Pavličević, dodajući kako su pretražili prostorije koje je koristila tijekom svojeg boravka na hrvatskom jugu u vrijeme počinjenja razbojništva.

'Uhićena je u jednom smještajnom objektu, a zbog interesa istrage ne mogu reći koji su to predmeti pronađeni na području Općine Konavle i koje povezujemo s izvršenjem drskog razbojništva', rekao je Pavličević za Dubrovački vjesnik.