NOVAC JOŠ NIJE PRONAĐEN

Ocu i sinu mjesec dana istražnog zatvora zbog pljačke u dubrovačkoj Zračnoj luci

25.10.2019 u 17:56

Bionic
Reading

Ocu (45) i sinu (22) s područja Konavala, osumnjičenima za pljačku u dubrovačkoj Zračnoj luci, u petak poslijepodne određen je jednomjesečni istražni zatvor, objavio je glasnogovornik Županijskog suda Pero Miloglav, dodaši da su se obojica branila šutnjom te da ukradeni novac još uvijek nije pronađen.

Odluku o istražnom zatvoru zbog opasnosti od uništenja i skrivanje tragova ili dokaza, kao i zbog mogućeg ponavljanja kaznenog djela, sudac istrage donio je nakon što su osumnjičenici ispitani pred županijskim državnim odvjetnikom.

'Otac i sin privedeni su zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo razbojništva, odnosno da su 22. listopada u Zračnoj luci Dubrovnik uz uporabu oružja otuđili 692 tisuće kuna. Ocu se na teret stavlja i kazneno djelo otuđenja motocikla iz jednog ugostiteljskog objekta', istaknuo je Miloglav.

  • +7
Otac i sin privedeni zbog pljačke zračne luke u Dubrovniku Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell/PIXSELL

Odvjetnik prvoosumnjičenog, Dragan Pištalo, izjavio je da je njegov branjenik negirao krivnju i branio se šutnjom jer je teško podnio stanje oko privođenja te činjenicu da je osumnjičen i njegov sin.

Nije htio komentirati informaciju da je njegov klijent u ljubavnoj vezi sa zaposlenicom Zračne luke. Braniteljica drugoosumnjičenog Stanka Matić nije htjela komentirati slučaj.

Za kazneno djelo razbojništva kazna je od tri do 12 godina zatvora.

Dvojica muškaraca opljačkala su u ponedjeljak u Zračnoj luci Dubrovnik zaštitare s utrškom zračne luke te motociklom pobjegli u nepoznatom smjeru. Neslužbeno se doznaje da je riječ o utršku Zračne luke Dubrovnik od prošlog vikenda, koji je kombijem trebao biti prevezen u Dubrovnik, najvjerojatnije u Finu.

Otac i sin uhićeni su u četvrtak, a iz policije su istaknuli kako se kriminalistička istraga nastavlja i provodi nad još nekoliko osoba.