NASTAVAK KRIM ISTRAGE

Policija uhitila oca i sina zbog pljačke u dubrovačkoj zračnoj luci, ukrali 90.000 eura

24.10.2019 u 20:45

Bionic
Reading

Kako neslužbeno doznaje Dnevnik Nove TV, zbog pljačke na dubrovačkom aerodromu uhićeni su otac i sin. Neslužbeno je potvrđeno da su otac i sin iz Konavala, jedan u svojstvu organizatora, drugi u svojstvu počinitelja. Jutros su bili na ispitivanju, a sutra će ih predati pred Županijskog državnog odvjetnika kada će se donijeti i odluka o pritvoru

Kriminalističko istraživanje se nastavlja, jer policija sumnja da je još ljudi povezano s pljačkom. Osim toga, inspekcijski nadzor je utvrdio kako je u Zračnoj luci ipak bilo propusta pri transportu novca, javlja Dnevnik Nove TV. Neslužbeno doznaju da je ukradeno oko 90.000 eura u gotovini.

Jutarnji list piše da je navodno riječ o ocu i sinu Antunu K. i Antoniju K. iz mjesta Gabrile u Konavlima. Otac je zbog brojnih okršaja sa zakonom od ranije poznat policiji, pet godina proveo je u zatvoru, a iza sebe ima desetke kaznenih i prekršajnih prijava za različita nedjela.

Prije 13 godina u Počitelju kod Čapljine je svojim Audijem A8 prebrzom vožnjom skrivio prometnu nesreću u kojoj su poginula braća Božo (26) i Marin (25) Salacan iz Opuzena, Damir Žderić (28) i Martijan Popovac (29) iz Ploča, dok je u VW pasasatu BiH registracija, s kojim se sudario, poginuo Vladimir Azinović (45) iz Čapljine.

Nakon nesreće je Antun K. završio u mostarskoj bolnici iz koje je pobjegao na spektakularan način, i to uz pomoć dvojice pomagača čiji identitet nije otkriven, ali se zna da su bili u odorama HVO-a te su ga uz pomoć ljestvi iz bolničke sobe na prvom katu izvukli bosanskohercegovačkoj policiji pred nosom. Višednevna potraga za njim nije dala rezultat te je mjesecima bio nedostupan policiji i pravosuđu. Kasnije se doznalo da se skrivao u obiteljskom domu u Gabrilima, piše Jutarnji.

  • +6
Oružana pljačka u Dubrovniku Izvor: Cropix / Autor: Tonci PLazibat / CROPIX

Pljačka u dubrovačkoj Zračnoj luci dogodila pred Upravnom zgradom pred mnogobrojnim svjedocima, među kojima su bili i pripadnici policije. Dvojica na mopedu presrela su ženu i muškarca, istrgnula su torbu u trenutku kad ju je muškarac išao staviti u auto. Torba im je ispala u jednom trenu pa su je morali podići s poda, a policija je ubrzo krenula u potragu za njima.

Podsjetimo, dvojica razbojnika u ponedjeljak su uz prijetnju oružjem od zaštitara uzeli utržak Zračne luke Dubrovnik, te motociklom pobjegli u nepoznatom smjeru.

Neslužbeno se doznaje kako je riječ o utršku Zračne luke Dubrovnik od proteklog vikenda, koji je kombijem trebao biti prevezen u Dubrovnik, najvjerojatnije u Finu.