RANJEN VOZAč

Pokušaj atentata kod Skoplja: Pucano na načelnika Aračinova

01.04.2024 u 15:27

Bionic
Reading

U općini Aračinovo u Sjevernoj Makedoniji, desetak kilometara od glavnog grada Skoplja, u ponedjeljak poslijepodne došlo je do pucnjave iz automatskog oružja. Prema prvim informacijama, meta je bio načelnik Ridvan Ibrahimi. Policija i Hitna pomoć su na mjestu događaja, u tijeku je očevid

Makedonska policija ranije je priopćila da je na automobil načelnika općine Aračinovo Ridvana Ibrahimija pucano iz vatrenog oružja, dok su u vozilu bili njegov vozač i službenik općine.

Ministar unutarnjih poslova u tehničkoj vladi Sjeverne Makedonije Panče Toškovski potvrdio je za agenciju MIA da je u pucnjavi pogođen vozač i još jedna osoba iz općine. Vozač, koji se trenutno nalazi u klinici 'Majka Tereza', teško je ranjen u pucnjavi.

'Vozač ima prostrjelne rane grudnog koša. Riječ je o čovjeku starom oko 30 godina. Rane su za hitnu operaciju, zbog čega već ulazimo u salu', rekao je Telmi Nedžati Jakupi, šef Klinike za torakalnu kirurgiju Kliničkog centra Skoplje.

Ozlijeđena je još jedna osoba. Šef Klinike za kirurške bolesti Sveti Naum Ohridski u Skoplju, Ljuben Arsenkov, izjavio je da je u tu bolnicu zaprimljen 39-godišnjak s prostrjelnom ranom u predjelu ramena, koju je zadobio u pucnjavi u Aračinovu.