obavijest hak-a

Pogledajte kako izgleda kolaps na zagrebačkoj obilaznici, kolone su sve dulje

11.04.2023 u 16:55

Bionic
Reading

Kako javlja HAK, kolone na autocesti A3 i zagrebačkoj obilaznici sve su dulje

Zbog radova koji su jutros započeli na dionici zagrebačke obilaznice koja je dio autoceste A3 došlo je do prometnog kolapsa. Kolone su sve dulje, a HAK javlja da je kolona vozila između čvorova Križ i Popovača u smjeru Bregane duga oko 11 km.

  • +21
Fotografije gužve zagrebačkoj obilaznici iz zraka Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Na zagrebačkoj obilaznici, na dionici Ivanja Reka – Buzin, između čvorova Most Sava i Otok Svibovski, u smjeru Bregane kolona je duga oko devet kilometara, a na dionici Jakuševec – Buzin u smjeru istoka oko tri kilometra. Tri kilometra je duga i kolona na autocesti A4 Goričan -Zagreb, između čvorova Zagreb istok i Sesvete u smjeru zapada.

Vozi se jednim prometnim trakom na zagrebačkoj obilaznici između čvorova Jakuševec i Kosnica u oba smjera, te između naplatne postaje Zagreb istok i čvora Križ u oba smjera (pripremna faza). Bit će zatvoren čvor Ivanić Grad iz smjera Zagreba u smjeru Ivanić Grada (obilazak je preko čvora Rugvica) te iz smjera Ivanić Grada u smjeru Lipovca (obilazak je preko čvora Križ).

  • +5
Počeli radovi na Zagrebačkoj obilaznici: Gužve na A3 kod Rugvice u smjeru Buzina Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Nakon postavljanja privremene regulacije, vozit će se jednom stranom kolnika s po dva sužena prometna traka u oba smjera između čvorova Jakuševec i Kosnica te jednom stranom kolnika s po jednim prometnim trakom u oba smjera između naplate Zagreb istok i čvora Križ. U oba smjera mogući su zastoji, osobito u vrijeme velike gustoće prometa. Preporuča se korištenje obilaznih pravaca, a prolazak izvanrednim prijevozima bit će ograničen.

Na autocesti A2 Zagreb – Macelj kod čvora Zaprešić (silazak za West Gate – DC1) došlo je do kvara kamiona, zbog čega se prometuje otežano uz ograničenje brzine do 60 km/h.