KOVAČIĆ BLISTAO

Pogledajte Dinamovu sedmicu i mladog režisera

17.09.2011 u 23:36

Bionic
Reading

Dinamo se poigrao s Varaždinom, zabio im sedam komada, jednom je zabio i Morales koji je prvi put zaigrao nakon predposljednjeg kola HNL-a prošle sezone. Jurčić kaže da on, Šimunić i Pokrivač još trebaju raditi da dostignu ostale.

Dinamo se poigrao s Varaždinom, zabio im sedam komada, jednom je zabio i Morales koji je prvi put zaigrao nakon predposljednjeg kola HNL-a prošle sezone. Jurčić kaže da on, Šimunić i Pokrivač još trebaju raditi da dostignu ostale.

Prvi put nakon 13 mjeseci Bad Blue Boysi pojavili su se u Maksimiru, na svojoj sjevernoj tribini. Donijeli su samo tri transparenta - Mamiću odlazi, Dinamo svetinja i Kompromisa nema. Navijačka retorika bila im je uobičajena, poruke su slali Zdravku Mamiću, pjevali da nema života bez Dinama. I nakon 13 mjeseci zapaljene su prve baklje, pukle prve petarde. Doduše, većina baklji nije bačena s tribine, no jedna je završila na plavoj umjetnoj travi. U početnim minutama baš i nisu bili neka inspiracija mješovitom sastavu Dinama. Nešto veći motiv mogao je imati Mateo Kovačić, ovog 17-godišnjeg igrača plavih došli su gledati skauti Manchester United i Arsenala.

Dečko je u svakom slučaju odigrao dojmljivu utakmicu. Bila to njegova večer, gotovo pravi šuo. Prvo je potkopao loptu, prebacio obranu gostiju a Beqiraj raspalio iz voleja i pogodio. Pa je briljantnim pasom izbacio Krstanovića koji je išao sam prema Krklecu, Barišić ga je srušio i dobio crveni karton. Slobodni udarac izveo je sam Kovačić i zabio.

'Mogli smo odigrati i bolje, ne smije nam se dogoditi da nam suparnik napravi dvije, tri prilike u prvih desetak minuta,' skromno će Kovačić.

S njime se složio i Jurčić.

'Nekoliko igrača je opušteno ušlo u utakmicu, žurili smo s dubinskim pasovima. Kad smo uspostavili posjed, sve je došlo na svoje,' kazao je trener Dinama.

Iako je bilo straha kako će plavi regirati nakon Reala, malom Kovačiću to očito nije problem, njemu je motiv i Varaždin.

'Malo me zabrinjava što je toliko po medijima, to može utjecati na mladog igrača. Ali, upoznao sam skromnog i pristojnog dečka koji je opet pokazao klasu zbog koje se dolazi na utakmice, a na nama je da ga polako uvedemo u nogomet odraslih,' dodao je Jurčić.

Varaždin je otišao pokisao iz Maksimira, no, to je zapravo odraz stranja u klubu.

'Hm, a što mogu pametno reći nakon ovog debakla, mladi igrači koji su do jučer bili juniori sad su nositelji igre. Puno je posla pred nama, a nije lako kad dečki deset mjeseci nisu dobili plaću,' potonuo je u varaždinsku realnost trener Tomislav Kocijan.

I Davor Vugrinec je bio tužan, sprema li se i on na odlazak ili je Igor Cvitanović i mjesto najboljeg strijelaca u povijesti HNL-a još uvijek motiv?

'Sigurno da mi je Cvita motiv, ali neću otići ni sad kad je teško. Nisam zadovoljan stanjem u klubu, ali nisam ni s igračima, oni koji su došli u klub ne bi trebali samo pitati za plaću, već prvo nešto klubu i dati,' oštar je Vuga.

Rekordna pobjeda sezone i glasan ambijent