'SVE RADIM PROMIŠLJENO'

Plenković ne otkriva imena ministara: To su slatke brige

19.08.2016 u 13:53

Bionic
Reading

Šef HDZ-a Andrej Plenković prilikom predstavljanja kandidata u VI. izbornoj jedinici odbio je govoriti o imenima mogućih budućih ministara. 'Vidite da kao predsjednik HDZ-a imam slatke brige, kao kada imate puno kvalitetnih igrača koje trebate posložiti… No prerane kalkulacije nisu korisne. Treba ići korak po korak, a sve što sam do sada radio, radio sam sustavno i promišljeno', kazao je

'Ovo je još jedna jaka lista HDZ-ovih kandidata. Kada sam rekao da ćemo imati vjerodostojne kandidate, mislio sam na ovakve kakve imamo danas. Ovo je lista na kojoj je i jedan od utemeljitelja stranke, ima mladih ljudi, nekoliko bivših ministara i, naravno, tu je gospodin Prgomet, koji je poslao važnu poruku, a to je poruka o snaženju HDZ-a', kazao je Plenković.

Istaknuo je kako je njihov temelj provedba kršćanskog načela solidarnosti, da su protiv socijalne isključivosti te da je briga za umirovljenike jedan od bitnih aspekata HDZ-ove politike. U tom kontekstu Plenković je izrazio želju da prosječna mirovina u Hrvatskoj iznosi 60 posto prosječne plaće, javlja N1


Pohvalio je i činjenicu da se nastavlja financiranje prijevoza učenika, što je odlučeno na današnjoj sjednici Vlade, te je istaknuo kako je nastavak reforme obrazovanja jako bitan, pozvavši sve stranke da u takvim kapitalnim pitanjima zajedno 'učine napor da naši mladi imaju kvalitetnu budućnost u Hrvatskoj'.

Nositelj liste HDZ-a u VI. izbornoj jedinici je Goran Marić, a on je poetski progovorio o HDZ-ovoj krilatici 'Vjerodostojno'. 'To su dvije riječi, dvije riječi iz najdublje kulture hrvatskog naroda. Ta riječ obvezuje na povratak temeljnim vrijednostima. Lista HDZ-a je lista vjerodostojnih ljudi… Vjerodostojno ćemo misliti, govoriti i raditi i provoditi program gospodarskog rasta, zapošljavanja, porezne stabilnosti, reanimacije domaće proizvodnje, poljoprivrede i sela. Samo vlada koja uzore Hrvatsku bit će dostojna zvati se hrvatskom Vladom', kazao je Marić, kojeg mediji spominju kao mogućeg ministra poduzetništva.

Kaže kako će u ekonomsku politiku 'implementirati čovjeka i društvenu odgovornost'. 'Na to nas obvezuje socijalni nauk Crkve. Da bismo bili demokršćani, moramo biti kršćani', poručio je.

Treći na listi i povratnik u HDZ Drago Prgomet istaknuo je kako je uvijek govorio ono što misli i da se ne namjerava mijenjati. 'Mislim da svakome od nas treba beskompromisnosti. Moramo biti ustrajni i vjerodostojni', kazao je.

Istaknuo je da Hrvatska mora biti zemlja jednakih mogućnosti i jednakih šansi za sve. 'Da ne vjerujem u to i u ovaj tim i novog predsjednika, ne bih danas bio ovdje', kazao je.

Kandidati HDZ-a u VI. izbornoj jedinici su
: Goran Marić, Dražen Barišić, Drago Prgomet, Ivo Žinić, Dražen Bošnjaković, Jasen Mesić, Tugomir Majdak, Željka Josić, Milan Kovač, Tomislav Sokol, Marija Mačković, Stipo Šapina, Mato Čičak i Ivan Šuker.