vratio lopticu

[VIDEO/FOTO] Plenković: Bizarni predsjednik Milanović je protiv borbe s korupcijom i koronavirusom, svojim riječima podriva rad stožera i bolnica

19.10.2020 u 17:22

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uoči sjednice Nacionalnog vijeća i Predsjedništva HDZ-a razgovarao je s novinarima gdje je komentirao rad Nacionalnog stožera civilne zaštite, ali se osvrnuo i na nove izjave predsjednika Zorana Milanovića

Novinari su ga upitali da pojasni kako je to točno Milanović sijao mržnju 2016. godine, na što je rekao kako 'on to zna jako dobro, pravi se nevješt'.

'Po meni su tri ključne točke za prepoznavanje bizarnog predsjednika Milanovića. Tri su problematične izjave kod dijela građana objektivno su podrivale ono što je radila Vlada, Stožer i liječnici u bolnicama. Ako netko usporedi koronavirus s karijesom to je podrivanje povjerenja u one koji u bolnicama predano rade da nam najfragilniji ne budu bolesni i da ne umru', rekao je i nastavio:

'Krajnje je neuobičajen izričaj o aktivnostima DORH-a, policije i Uskoka oko slučajeva Velike Gorice, Nove Gradiške i jedne javne kompanije. Što je problem što se DORH i policija bore protiv korupcije, je li on protiv borbe protiv korupcije', upitao se premijer.

'Treći slučaj je napad na Banske dvore i pucanje na policajce što je kazneno djelo s elementima terorizma. On, kao i drugi dio ljevice, relativiziraju taj događaj i to nije dobro', rekao je premijer, a na pitanje je li mu Milanović stvarno dao podršku nakon napada odgovorio je:

Andrej Plenković Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

'Nazvao me, kratko smo razgovarali i to je sve. Nisam to doživio kao potporu, niti mi ona treba. Napad se dogodio na Markovom trgu, a ne u Kutini i ja ne vidim gdje je ta njegova potpora', rekao je.

Progovorio je premijer i mogućnosti novog lockdowna zemlje. Kaže kako razne zemlje različito reagiraju i kako će Hrvatska nastojati izbjeći nove mjere: 'Želimo naći balans između zaštite zdravlja i gospodarskog života. Vidite kakva je situacija u Češkoj, gdje je došlo do demonstracija, to nitko ne želi. Naši građani su zreli i razumni, poruke su razuma i apela da čuvamo najugroženije i kad se podvuče crta moramo pokazati snagu našeg mentaliteta.'

Osvrnuo se i na ovrhe: 'Danas su ministri Marić i Malenica objasnili javnosti sve okolnosti, dogovor koji je postignut s javnim bilježnicima o faznom puštanju ovrha. Moramo voditi računa da se preuzete obaveze moraju ispunjavati. Mi smo pokazali koliko smo učinili za očuvanje radnih mjesta za naše sugrađane, zaposlenike. Sutra ćemo predstaviti nove mjere od 1. listopada do kraja godine kako bismo pomogli onima koji su najugroženiji. Poruka je jasna: obveze koje preuzimamo moramo ispunjavati, a postoje zaštićeni računi na kojima će biti 3/4 primanja. Treba realno gledati na ovu situaciju', rekao je šef Vlade.