n/a

Pita od patlidžana

27.05.2010 u 06:00

Bionic
Reading

Malo kalorija, a puno vitamina u patlidžanu iskoristite u ovoj zanimljivoj i zdravoj kombinaciji namijenjenoj svim pitoljupcima

SASTOJCI:

75 g rastopljenog maslaca
150 g milerama
2 veća patlidžana
5 grančica svježeg timijana
maslinovo ulje
500 g cherry rajčica, oguljenih i očišćenih od sjemenki
300 g sira feta, razmrvljenog
200 g mladog špinata
75 g svježe naribanog parmezana
sol i papar
8 kora tijesta za savijače

PRIPREMA:

Narežite patlidžane na ploške debele oko 7 mm. Lagano ih posolite i premažite maslinovim uljem sa svake strane, a zatim zagrijte gril ili teflonsku tavu i pecite ih nekoliko minuta s obje strane, dok nisu zlatne boje.

Pomiješajte oguljene i očišćene rajčice sa soli, paprom, listićima timijana i maslinovim uljem. Zagrijte pećnicu na 190°C. Premažite kalup za tortu rastopljenim maslacem i obložite listom tijesta za savijače. Pomiješajte ostatak maslaca s mileramom. Stavite drugi list tijesta na prvi i premažite ga smjesom maslaca i milerama.

Na drugi list tijesta položite nekoliko patlidžana, posipajte malo rajčicama, sirom, špinatom i parmezanom. Nastavite isti postupak s dva lista tijesta, premazanih mileramom i maslacem, patlidžanima, rajčicama, fetom, špinatom i parmezanom, sve dok imate nadjeva. Na vrh opet stavite premazano tijesto i posipajte parmezanom.

Pecite pitu oko 45-55 minuta, dok nije zlatne boje na vrhu. Ohladite malo prije rezanja na kriške i posluživanja.