DRAMA U ZRAKU

Pilot preminuo usred leta

18.06.2009 u 18:46

Bionic
Reading

Putnički zrakoplov američke kompanije Continental, čiji je pilot umro tijekom leta iz Bruxellesa, u četvrtak oko podneva po mjesnom vremenu sigurno je sletio u Newarku u američkoj saveznoj državi New Jersey pod upravljačkom palicom dvojice kopilota, objavio je CNN

Tvrtka Contintal ranije je priopćila da je 61-godišnji pilot umro zbog prirodnih uzroka te da se u zrakoplovu Boeing 777-200 nalazi 247 putnika i članova posade. Pilot je 21 godinu letio s Continentalom.

Continental je također naveo da dvojica prvih časnika, kopilota, imaju iskustva u slijetanju s navedenim tipom zrakoplova.

Zbog kiše je vidljivost u zračnoj luci Newark u vrijeme slijetanja bila 1,5 do dva kilometra, izvijestio je CNN. U zračnoj luci Newarku poduzeli su sve mjere kako bi olakšali slijetanje zrakoplova, očistivši sletnu stazu od ostalih zrakoplova i pripremivši vozila vatrogasne službe i hitne medicinske pomoći za pružanje pomoći.

Do prošle je godine, po propisima FAA, obvezna dob za umirovljenje pilota putničkih zrakoplova bila 60 godina, ali su lobiranjem u Kongresu pilotske udruge pomaknule tu granicu na 65 godina, uz obvezu češćih zdravstvenih pregleda.