primorsko-goranska županija

PGS podržava Komadinu u dugom krugu izbora za župana

27.05.2021 u 11:32

Bionic
Reading

Iz Primorsko-goranskog saveza (PGS) u četvrtak su dali podršku SDP-ovcu Zlatku Komadini da nakon drugog kruga izbora nastavi voditi Primorsko-goransku županiju jer, kažu, ima odličan tim kojim jako dobro koordinira, pa se provode mnogi kapitalni projekti.

Predsjednik stranke Darijo Vasilić rekao je na konferenciji za novinare da je PGS podržavao sve kapitalne projekte koje je pokretala županija te glasao za županijske proračune.

"Primorsko-goranska županija je izvela brojne kapitalne projekte u gradovima i općinama županije, neovisno jesu li u njima na vlasti predstavnici HDZ-a ili SDP-a i partnera. Nije se gledalo na političke boje, kao što to čini hrvatska Vlada i ministar Butković koji preferiraju projekte u jedinicama lokalne samouprave gdje je na vlasti HDZ", naveo je.

Vasilić jeo cijenio je da je PGŽ poslovala pozitivno, bez proračunskog deficita, i to u godini koronakrize.

Ustvrdio je da aktualni župan Komadina ima detaljan program za svaku općinu i grad u županiju, za razliku od protukandidata, ministra turizma Garija Cappellija (HDZ) koji je "bez programa cijelu kampanju".

Cappellija je prozvao da vodi "prljavu kampanju, ad hominem prema Komadini", napominjući da kao ministar nije ostvario dva projekta - smanjenje PDV-a na ugostiteljske usluge na 13 posto i povećanje udjela domaćih gostiju putem CRO kartice.

Komadina je istaknuo kako su u PGS-u pokazali da znaju kada treba pomoći da se "zaustavi desni politički udar" koji, kako je kazao, predvode HDZ i nezavisna lista kandidata za riječkog gradonačelnika Davora Štimca.

Ustvrdio je da županiju vodi bez afera, s projektima, da ima i program i rezultate, a "Gari Cappelli nema ni jedno od toga".