aktualne teme

Petrov otkrio s kime će Most na izbore i poručio oko HEP-a: Građani su ispali ovce, dosta je pljačke

07.07.2023 u 20:52

Bionic
Reading

Čelnik Mosta Božo Petrov gostovao je u Dnevniku Nove TV gdje je komentirao aktualna događanja, posebno aferu u HEP-u oko otkupa plina koju je ta stranka i otkrila

'Zbog loše odluke Vlade, građani su ispali ovce, dok se bogati - bogate, a državne tvrtke njima služe kao bankomat. Jest tragično, da Most nije upozorio na ovo što se događa u HEP-u, opet bi se šteta mjerila u milijardama', kazao je Petrov za Dnevnik Nove TV.

"Očekujemo da odgovorni budu smijenjeni i sve informacije javno - tko je kupovao, po kojoj cijeni, kome je prodavao. Perverzno je i bolesno da ljudi, dok divljaju cijene po policama u trgovinama, netko drugi ima mogućnost po jedan cent kupovati megawatsate", dodao je.

Navodi da očekuje smjenu Uprave HEP-a i da Vlada konačno raspiše izbore. "Ovdje je odgovorna Vlada, ona je postavila te ljude, ona ih štiti", istaknuo je Petrov.

"Nismo zluradi ni zločesti, očekujemo pravdu i transparentnost, da svatko u Hrvatskoj ima pravo na pristojan život", rekao je.

Uskoro istječe rok za imenovanje čelnika VSOA-e. Petrov smatra kako se sad već radi o ugrozi hrvatske nacionalne sigurnosti.

"Neimati glavnu osobu u VSOA-i je ugroza nacionalne sigurnosti. Ovo što HDZ radi stvarno nije normalno. Ja nisam pobornik Milanovićeva stila, no nekad treba reći da je 'dosta'. Oni doslovno siluju institucije", kazao je Petrov.

"Meni je problem kod Milanovića - kad se događaju određene afere, on još uvijek ne zna ništa i po meni nije bio dovoljno oštar, on treba imati više informacija i upozoriti javnost na krađu koja se događa", rekao je.

"Glede VSOA-e je on u pravu. Vlada i on - oni se trebaju usuglasiti, a nisu se usuglašavali. Nema što Vlada izlaziti javno sa svojim prijedlogom, i time raditi pritisak", dodao je.

"To je pokazatelj kako HDZ funkcionira. Oni siluju demokraciju i institucije", zaključio je Petrov.

Božo Petrov i Ivan Bekavac Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Navodi da će na sljedeće izbore izaći u koaliciji sa Suverenistima. "Most i Suverenisti izlaze zajedno na izbore i time smo postali druga najjača politička opcija u državi i jedina prava alternativa korumpiranom HDZ-u", rekao je Petrov.

"Mi smo se sve dogovorili, ono što je ključno u tom dogovoru je prirodnost koalicije jer imamo iste svjetonazorske vrijednosti. Odlično smo surađivali u Saboru, a posebno raduje lakoća dogovora, nema skrivenih karata i nakane da zeznete partnera na bilo kakav način", kazao je.

Navodi kako je jedna od kompromitiranih stranaka - Domovinski pokret.