TRAŽIT ĆE OČITOVANJE

Ostojić naribao Oreškovića zbog spominjanja SOA-e

03.06.2016 u 15:59

Bionic
Reading

Dok se cijela javnost jučer pitala gdje je premijer i zašto je otkazana sjednica Vlade, Tihomir Orešković danas je otkrio da je bio na hitnom sastanku u SOA-i. Zbog toga će Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost od premijera zatražiti i očitovanje, potvrdio je novinarima u Saboru šef tog odbora Ranko Ostojić

'Neozbiljno je i neodgovorno od premijera na takav način izvještavati o sastancima, za koje, uvjeravam vas, da će Odbor za unutarnju politiku tražiti očitovanje. Premijer se ne može tako ponašati, ako je bilo potrebe za sastancima onda to ne govoriš na press-konferencijama', kazao je Ostojić novinarima u Saboru.

Kakvo će očitovanje zatražiti, odlučit će odbor, dodao je i ponovio da je to neodgovorno od premijera.

'Ne mogu nagađati koja je bila tema sastanka, premijer ima pravo na informiranje, ali ako smatra za shodno da kaže da je izletio s Vlade i otišao u SOA-u i da nemamo pojma o čemu se radi, to je stvar koja je tajna, ali to ne govoriš na press-konferencijama. Moramo znati što se događa, u kojim situacijama na taj način mora odletjeti iz vlade i otići u SOA-u', rekao je Ostojić.

Na pitanje je li realan zahtjev premijera da Karamarko i Petrov podnesu ostavke, Ostojić je kazao: 'Nemam što to komentirati, pravi premijer ih smijeni i riješena stvar, ćao.'

No dok Ostojić tvrdi da će tražiti očitovanje, o tome nema pojma potpredsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost HDZ-ov Miroslav Tuđman.

'Normalna je situacija da ravnatelj SOA-e redovito izvješćuje premijera', kaže Tuđman te dodaje kako ne zna da Ostojić planira u ime odbora tražiti očitovanje premijera.