ČESTITKE IZ SOFIJE

Osnovan Bugarsko-hrvatski poslovni klub, za predsjednika izabran utjecajan biznismen

15.02.2022 u 20:29

Bionic
Reading

Bugarsko-hrvatski poslovni klub osnovan je u utorak u Zagrebu, a uključuje bugarske tvrtke na hrvatskom tržištu i hrvatske poslovne krugove koji surađuju s Bugarskom u cilju proširenja i produbljivanja međusobnih kontakata i poticanja investicijskih aktivnosti

Za predsjednika Kluba izabran je osnivač i vlasnik Orbico grupe Branko Roglić, a za zamjenika predsjednika izvršni direktor Meblo Trade Martin Kasabov, izvijestilo je Veleposlanstvo Republike Bugarske.

Na osnivačkoj skupštini nazočili su predstavnici najvećih tvrtki koje posluju na bugarskom i hrvatskom tržištu, kao što su Orbiko Grup, Podravka, Fortenova, Meblo Trade, Rubicon enginering AD, ELMARK GROUP itd.

Jedna od prvih inicijativa Kluba bit će organizacija Poslovnog foruma s predstavnicima Regionalne gospodarske komore - Sofija u Zagrebu ovog ljeta.

Od Kluba se, kako se ističe, očekuje aktivno sudjelovanje u održavanju drugih regionalnih poslovnih skupova, poput gostovanja poslovne delegacije iz Plovdiva u Zadru, iz Gabrova u Sisku te iz Vidina u Vukovaru.

Čestitku Bugarsko-hrvatskom poslovnom klubu poslala je bugarska ministrice gospodarstva i industrije Kornelija Ninova, a sudionike osnivačke skupštine pozdravila je bugarska veleposlanica u Hrvatskoj Genka Georgieva, koja je istaknula da bugarsko-hrvatske poslovne, kulturne i gospodarske veze utječu na produbljivanja bilateralnih odnosa dviju zemalja.