karijere

Damir Vukotić novi je partner u Deloitteu Hrvatska

09.02.2022 u 12:48

Bionic
Reading

Damir Vukotić novi je partner u Deloitteu Hrvatska, a bit će zadužen za daljnji razvoj usluga Odjela za rizike i propise u financijskom sektoru u Deloitteovoj Central Europe South regiji (Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Hrvatska, Kosovo, Sjeverna Makedonija, Slovenija i Srbija).

Vukotić je stekao više od 15 godina iskustva u bankarskom sektoru radeći za međunarodne bankarske institucije u Beču. Posjeduje konkretno iskustvo u vođenju regionalnih projekata s ciljem transformacije upravljanja rizicima i usklađivanjem s regulatornim standardima, te etabliranju sistema kontrole u financijskim institucijama (npr. druge i treće linije obrane), upravljanju internim modelima, dizajniranju i implementaciji digitalizacije i različitih sistemskih rješenja u upravljanju rizicima, upravljanju podacima, implementaciji pristupa mjerenja kapitalnih zahtjeva zasnovanim na internim modelima, sprječavanju prijevara i sl. Odličan je poznavatelj bankarske problematike u regiji.

Prije nego što se pridružio Deloitteu, Damirova posljednja funkcija bila je rukovoditelj odjela za upravljanje modelima pri kreditnim rizicima u Erste Grupi u Beču, gdje je, između ostalog, bio zadužen za vođenje regionalnih projekata vezanih za promjenu ili razvoj novih modela, kontrolu kreditnih rizika, regulatorno izvještavanje, kao i implementaciju grupnih politika i procedura.

Diplomirao je na Sveučilištu u Bluefieldu u Virginiji, magistrirao Međunarodno poslovanje na Ekonomskom Fakultetu u Sarajevu te završio MBA poslovne škole u Torinu.

Veselim se dolasku u Deloitte Hrvatska te se radujem novim izazovima u poslu. Nakon 15-ak godina praktičnog iskustva u industriji, radujem se mogućnosti da svojim znanjem i iskustvom pridonesem dodatnom razvoju financijskog sektora u Hrvatskoj i široj regiji. Naš fokus bit će na daljnjem osnaživanju tima koji se bavi upravljanjem rizicima u regiji, kao i kreiranju vrijednosti za naše klijente pružajući usluge najviše kvalitete u industriji koja se brzo mijenja, ali i koja je podložna vrlo striktnim regulatornim zahtjevima“ istaknuo je Vukotić.