OKRŠAJ U GRADSKOM VRTU

Osijek srušio Hajduk, Torcida van kontrole

14.04.2012 u 20:23

Bionic
Reading

U najzanimljivijoj utakmici 26. kola MAXtv Prve lige u Gradskom vrtu Osijek je svladao Hajduk 2:1 te je tako napravio veliki korak u borbi za prvoligaški status

U Osijeku se nakon subote lakše diše. Mršićevi dečki su stigli do trijumfa protiv 'bilih', te su sada pobjegli četiri boda od Intera koji drži 12. mjesto koje vodi u niži rang.

Trijumfu domaćina nema zamjerke. Iako izmučeni izostancima i besparicom, Osječani su grizli od prve minute, stvarali su prilike, a nagrada je stigla već u 24. minuti kada je nakon ubacivanja Kvržića s desne strane, Maglica klizećim startom pospremio loptu iza Blaževića.

I dalje se Osijek trudio doći do drugog gola da prelomi dvoboj, ali umjesto toga u 44. minuti lopta je završila u mreži Vargića. Neretljak je izveo slobodnjak, a lopta je prošla kroz živi zid i prevarila domaćeg vratara. Inače, prije odmora sudac Vučkov je trenera Mršića poslao na tribine.

U nastavku je Osijek ušao još odlučnije protiv protivnika za kojeg je očito bio preveliki hendikep neigranje Anasa Sharbinija kao i igrača koji se posljednjih mjeseci nisu 'našli s upravom' te su napustili splitski brod (Tomasov, Vejić).

Blažević je prvo skinuo udarce Maglice i Jugovića, ali je zatim bio nemoćan kada je u 51. minuti sa 16 metara opalio Šorša i pogodio njegov donji desni kut.

Nakon toga je svoj šou počela Torcida koja je od 61. do 67. utakmice tri puta bakljama prekidala utakmicu pri čemu je gotovo nastradao jedan od osječkih igrača. Sudac Vučkov je privremeno prekinuo utakmicu koja se nastavila nakon desetak minuta.

Ni poslije toga Hajduk nije mogao ozbiljnije zaprijetiti Osijeku koji je izdržao i 17 minuta sudačke nadoknade te je upisao tri boda koja život znače, a Mršićevi dečki su na najljepši mogući način čestitali Kohorti 24. rođendan.

Ostali rezultati:
Zagreb – Istra 1961 2:1
Slaven Belupo – Lokomotiva 3:1
Cibalia – Šibenik 5:1
Split - Rijeka 2:0

Uključite se i vi u raspravu – registrirajte se na Tribina.hr, informirajte se o vlastitoj reputaciji i sudjelujte u stvaranju sadržaja novog domaćeg nogometnog communityja!