PIROMANIJA

Optužen 18-godišnjak kojem je 'došlo paliti požare'

24.09.2013 u 11:04

Bionic
Reading

Protiv 18-godišnjaka, koji je ovoga ljeta izazvao veliki požar u Dućama, Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je podignulo optužnicu za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, objavio je DORH.

Optuženi mladić je zadnjeg dana mjeseca srpnja, oko 5,30 sati podmetnuo požar u Dućama, na predjelu Staro Selo, gdje je na dva mjesta upaljačem zapalio suhu travu i nisko raslinje. Toga je dana bila visoka temperatura zraka i jak istočni vjetar, pa se vatra proširila na okolno područje zahvativši maslinike i vinograde, a bili su ugroženi i stambeni objekti u Dugom Ratu.

Izgorjelo je 60 hektara borove šume, niskog raslinja i raznih drugih poljoprivrednih zemljišta. S vatrom su se borili brojni vatrogasci kojima je naposljetku u pomoć morao doći kanader jer je vatra stigla nadomak proizvodnog pogona za plin.

Optuženi mladić je mjesta za izazivanje požara birao vozeći se na motociklu, a policiji je nakon uhićenja rekao da mu je 'došlo' paliti travu upaljačem.