PRESELJENJE U BIJELU KUĆU

Oprah razmišlja o predsjedničkoj kandidaturi

02.03.2017 u 17:51

Bionic
Reading

Američka televizijska voditeljica, glumica, filmska producentica i jedna od najutjecajnijih žena u Sjedinjenim Državama Oprah Winfrey izjavila je sinoć da je potaknuta izborom Donalda Trumpa i da razmišlja o predsjedničkoj kandidaturi na idućim izborima 2020. godine

U razgovoru za televiziju Bloomberg ova najbogatija Afroamerikanka kazala je kako ozbiljno razmišlja o predsjedničkoj kandidaturi unatoč političkom neiskustvu. Na upit novinara kako se ni nedavno izabrani predsjednik Donald Trump ne može pohvaliti političkim iskustvom, Winfrey je izjavila kako je upravo to pomislila kada joj je palo na pamet kandidirati se za Bijelu kuću na izborima koji će se održati 2020. godine.

Voditeljica jednog od najdugovječnijih talk-showova u povijesti televizije sve do kandidature Baracka Obame 2008. odbijala je stati iza predsjedničkih kandidata u Americi. Po ocjenama političkih analitičara, njezina podrška Obami nagnala je brojne Amerikance da glasaju za prvog afroameričkog predsjednika u povijesti pa se tako zbog nje na Obaminom predizbornom skupu u Iowi okupilo 20.000 ljudi. Njezin govor trajao je dulje nego političarev, a analitičari su tom prilikom ocijenili kako je govorila smislenije od predsjedničkog kandidata.

Tijekom prošle predizborne kampanje podržala je kandidatkinju Demokratske stranke Hillary Clinton, a sve je nemalo iznenadila svojim objavom na društvenim mrežama kada je uz zajedničku fotografiju Obame i novog predsjednika Trumpa napisala: 'Duboko dišite, ima nade.' Njezina objava naišla je na negodovanje, no kasnije se opravdala kako je u Trumpovim riječima osjetila kako Amerikanci imaju razloga za optimizam.

'Možda sam u krivu, no u njegovu pobjedničkom govoru i u njegovu govoru tijela vidjela sam kako je brata ponizila reakcija svijeta', napisala je Winfrey.

Inače, u posljednje vrijeme pojavile su se spekulacije o tome kako bi se na predstojećim predsjedničkim izborima kao kandidati mogli pojaviti i vlasnik Facebooka Mark Zuckerberg, reper Kanye West te izvršni direktor Disneyja Bob Iger.