AKTUALNOSTI

Američki izbori srušili rekord na Twitteru

09.11.2016 u 17:13

Bionic
Reading

Društvena mreža Twitter je na izborni utorak u SAD-u do 21 sat oborila rekord prošlih izbora. Dok je 2012. godine bilo riječ o 31 milijun poruka na mreži, sinoć se može govoriti o više od 35 milijuna poruka vezanih uz izbore preko Bare. Da stvar bude bolja, dan nakon - moglo bi biti oboreno još rekorda

Još jednom se potvrdilo kako je društvena mreža Twitter glavno odredište za aktualnosti - i to u trenucima dok se stvari događaju, dok ostale mreže (pa i golemi Facebook) više služe za naknadne komentare i perspektivu. Ovo potvrđuju analitičke kuće poput Jackdaw Researcha.

Za ovu izbornu godinu na Twitteru su korisnici mogli uživati i u prijenosu video materijala uživo, što je sasvim sigurno imalo veliki učinak po pitanju aktivnosti korisnika.

Od trećeg kvartala ove godine Twitter broji 317 milijuna mjesečno aktivnih korisnika, no još uvijek se nalazi u problemima s financijama. Twitter se trebao prodati do konca listopada, a nakon što to nije uspjelo, ugasili su Vine kako bi počeli režim štednje. Društvena mreža Twitter neupitno je bitna za internaute, ali je s druge strane upitna budućnost servisa.