velika tuga

Oliveru posljednje pozdrave uputili Grabar-Kitarović, Plenković, Jandroković, Bandić i niz drugih političara

29.07.2018 u 12:37

Bionic
Reading

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, premijer Andrej Plenković, šef Sabora Gordan Jandroković, ali i mnogi drugi političari izrazili su sućut obitelji preminulog Olivera Dragojevića

Predsjednica je u nedjelju izraze iskrene sućuti obitelji Olivera Dragojevića, ističući kako će Oliver ostaviti neizbrisiv trag u antologiji hrvatske glazbe i kako se njegov odlazak u cijeloj Hrvatskoj doživljava kao gubitak člana obitelji.

'Oliverove nas pjesme prate od djetinjstva i zato njegov glas ne možemo nikada zaboraviti, jer se isprepliće s najsretnijim, najvažnijim trenucima našega života. Premda dalmatinskog podrijetla, bio je omiljen i slušan u svim dijelovima Hrvatske, a i šire, uključujući i mnoge udaljene krajeve svijeta, zahvaljujući ponajprije našim iseljenicima koji su njegove pjesme, njegove snimke nosili sa sobom kao trajnu i čvrstu vezu s Domovinom. Posebno bi nas dirnulo kada bismo čuli njegov glas ili izvedbe njegovih pjesama na „kraju svijeta“ poput čileanskog Punta Arenasa ili novozelandskog Aucklanda', kazala je.

'Oliver je bio i ostat će velikan hrvatske glazbe i hrvatske šansone, čovjek koji je živio glazbu, more i svoju Dalmaciju, bio je duša Hrvatske', istaknuo je u nedjelju predsjednik Vlade Andrej Plenković koji je uputio izraze sućuti obitelji Olivera Dragojevića koji je preminuo u nedjelju. 

'Pamtit ćemo ga kao velikana koji je živio za glazbu i s glazbom, a tu ljepotu nesebično je cijeli svoj život dijelio sa svima nama, svojom publikom. „Galeb i ja“, "Cesarica", "Ako izgubim tebe" i tolike druge njegove pjesme osvojile su naša srca trajno. U ovim bolnim i teškim trenutcima za Vašu obitelj, molim Vas da u ime Hrvatskoga sabora i moje osobno, primite izraze najiskrenije i duboke sućuti', navodi Jandroković.

  • +13
Poznati na Instagramu o Oliveru Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic

'Otišao je čovjek, koji je hrvatsku glazbenu scenu obilježio nezaboravnim ostvarenjima i neizmjernim talentom. Svojim nastupima, vedrinom i optimizmom koje je širio oko sebe oduševljavao je svoju publiku, koja je znala prepoznati osebujnu i emotivnu interpretaciju u pjesmama koje ostaju važan dio hrvatske glazbene povijesti', stoji u Bandićevu priopćenju.

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek napisala je: 'Dulje od pet desetljeća glazbene karijere Olivera Dragojevića neprikosnoveno je kako po pitanju unisono pozitivne kritike stručnjaka tako i po najširoj recepciji publike. Duboko ukorijenjen u svoju Korčulu i Split, u tipični mediteranski glazbeni izričaj, dopirao je Oliver svojim glasom te jedinstvenom interpretacijom do cijelog svijeta (...) Za kraj, dozvolite mi posuditi jednu od najljepših pjesama iz pregršta antologijskih pjesama kojima nam je Oliver uljepšao živote, te poželjeti: Budi dobar, lijepo sanjaj…'.

  • +83
Oliver Dragojević preminuo u 71. godini života Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL