POSEBNA VEZA

Oliver i Hajduk, dva simbola Dalmacije: 'Da bi svoja tri prva mista za jedno Ajdukovo'

29.07.2018 u 12:19

Bionic
Reading

'Počivao u miru, dragi naš Olivere', poručio je splitski Hajduk u nedjelju ujutro, netom nakon što je objavljena vijest o smrti velikog pjevača koji je gajio posebnu ljubav prema splitskoj nogometnoj instituciji

'Bio je dio navijačkog puka, možemo s pravom reći: 'Bio je jedan od nas' i zato je još tužnija cijela hajdučka obitelj, koja ga nikada neće zaboraviti', objavljeno je između ostalog na stranicama splitskog kluba.

Oliver i Hajduk voljeli su se dugo i neprekidno još od početaka pjevačeve karijere: desetljećima je (besplatno) nastupao na tradicionalnim 'Bilim noćima' u zemlji i inozemstvu, odazivao se svakom pozivu sa Starog placa i kasnije s Poljuda, a pamti se da je bio ponosan jer je izabran za glavnog izvođača na službenoj proslavi Hajdukovog stotog rođendana u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Hajdukova himna u Oliverovoj izvedbi Izvor: Društvene mreže

Na koncu, Oliver je pjevao i službenu klupsku himnu, 'Hajdučku', spjevanu po stihovima velikog Momčila Popadića, koja se i danas može čuti na svakoj utakmici. Upravo iz nje izrodili su se brojni slogani koji se i danas često koriste, poput onoga 'Kontra mraku, kontra sili'.

Svome klubu pjevao je i u pjesmi 'S istoka, zapada i sjevera' zajedno s prvom ligom splitskih glazbenika.

Izvor: Društvene mreže

'Ja sam jedan od najžešći, teži mi je poraz Ajduka nego kad na nekom festivalu slabije prođem. Da bi svoja tri prva mista za jedno Ajdukovo', kazao je jednom prilikom.

Posljednjih godina nije često viđan na utakmicama, no bez iznimke bio je uz Hajduk: snažno je podržao projekte 'Ili jesmo ili nismo' i 'Za sva vremena', kojima se prikuplja novac kako bi članovi i navijači otkupili dionice i postali vlasnici kluba. Osobno je sudjelovao u promotivnim aktivnostima, te uplatio 1.911 kuna kako bi se i njegovo ime našlo na trećem, 'navijačkom' dresu Hajduka. Bio je i član udruge Naš Hajduk.

  • +83
Oliver Dragojević preminuo u 71. godini života Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

'Otišao je jedan od simbola našega grada i Dalmacije. Počivao u miru Božjem', oprostila se Torcida. 'Zbogom maestro, bila je čast poznavati Vas', napisao je Naš Hajduk.