za male pacijente

Obrtnici nabavili suvremeni uređaj za Odjel pedijatrije Opće bolnice u Sisku

17.09.2019 u 14:47

Bionic
Reading

Zahvaljujući humanitarnoj akciji 'Obrtnici za djecu', Odjel za pedijatriju sisačke Opće bolnice dr. Ive Pedišića odsad raspolaže suvremenim uređajem za održavanje vitalnih funkcija malih pacijenata, vrijednim oko 109 tisuća kuna

Na prigodnoj svečanosti novi uređaj voditelju odjela dr. Goranu Kuzmacu uručile su predsjednica sisačkog Udruženja obrtnika Ivanka Čačić i inicijatorica humanitarne akcije dr. Željka Josić.

Humanitarnom modnom revijom prikupljeno je 67.525 kuna, a kupnju suvremenijeg dijagnostičkog uređaja omogućili su sponzori CIOS s 55.000 kuna, te INA i Euroherc.

Zahvalivši na uređaju - monitoru i defibrilatoru s popratnim nastavcima - dr. Kuzmac je rekao da stari uređaj više nije mogao zadovoljiti potrebe, pa tako zbog istrošene baterije više nije mogao izdržati ni transport bolesne djece do Zagreba. Za hitne potrebe uređaj su, kaže, morali posuđivati od drugih bolničkih odjela. Zahvaljujući novom uređaju na odjelu se normalizirao rad, dodao je.

Inicijatorica akcije, ginekologinja dr. Josić rekla je da bolnički odjeli moraju surađivati kao tim, posebno rodilište i pedijatrija. Spomenula je i da su žene sve važniji pokretači akcija u društvu, pa je i ovu akciju, kako je rekla, ostvarilo pet žena.

Čelnica sisačkih obrtnika Ivanka Čačić posebno je zahvalila brojnim krojačicama i dizajnericama koje su uložile golemi trud da pripreme modnu reviju, ali i njihovim muškim kolegama, ugostiteljima, cvjećarima i drugima, koji su im se priključili u akciji.

'Nastavit ćemo sa sličnim akcijama, potvrđujući kako je jedinstvo moć', zaključila je Čačić.

Ta je akcija potvrdila kako su naši ljudi humani i solidarni, rekao je sisačko-moslavački župan Ivo Žinić te dodao da su u situaciji kad sustav ne može ulagati u novu opremu, takve humanitarne akcije dragocjene. Slične akcije, dodao je, pomažu da sisačka bolnica opremljenošću bude na razini drugih općih bolnica. Napomenuo je i da sisačka bolnica ima 65 specijalizanata, s kojima se pregovara o njihovom ostanku u Sisku, što bi doprinijelo i kadrovskoj ekipiranosti sisačke opće bolnice.