bivši sdp-ov gradonačelnik

Obersnel: Butkovićev sukob s Milanovićem je HDZ-ova igra

12.04.2024 u 19:00

Bionic
Reading

Bivši SDP-ov gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel komentirao je predstojeće parlamentarne izbore

'Sedma izborna jedinica je najbolji dokaz nakaradnosti organizacije izbornih jedinica', rekao je Obersnel gostujući na N1 Televiziji.

'Vjerujem da ćemo u ove naredne četiri godine promijeniti taj nakaradni sustav i vratiti se na ono što smo mi predlagali, a to je šest izbornih jedinica koje će pratiti granice županije', dodaje.

'Potpuno je jasno da je to nešto što odgovara HDZ-u. Oni su na neki način izolirali one izborne jedinice u kojima znaju da ne mogu dobiti bolji izborni rezultat u odnosu na one koje njima idu u prilog. Najapsurdniji primjer takvog krojenja izbornog jedinica je upravo sedma izborna jedinica', objašnjava.

Na pitanje je li sukob ministra Butkovića i predsjednika Milanovića PR vratolomija kojom si ministar želi poboljšati rejting u VIII. izbornoj jedinici, Obersnel je rekao da je tu ipak riječ o jednoj drugoj HDZ-ovoj igri.

'Ubacili su taj sukob s Butkovićem da bi ovaj čije se ime ne smije spominjati malo preusmjerio svoju pažnju s glavne mete, Plenkovića, prema Butkoviću. To je suština cijele priče', tvrdi bivši gradonačelnik.

Je li Milanović zakomplicirao stvari SDP-u?

'Cijela priča se nije dogodila preko noći. To je ideja koja je rasla i na kojoj se radilo neko vrijeme i činjenica je da je to probudilo interes birača i da je donijelo značajni rast popularnosti SDP-a i koalicije Rijeke pravde, u odnosu na prethodna ispitivanja', ističe Obersnel.