TOTALNA PROMJENA

Novosti u Bijeloj kući: Bidenovi ljudi radit će od kuće, uvedene stroge epidemiološke mjere

21.01.2021 u 17:06

Bionic
Reading

Za razliku od administracije bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, mnogi zaposlenici u timu Joea Bidena idućih dana i tjedana radit će od kuće, sukladno novim epidemiološkim mjerama koje su na snazi od srijede, prvog dana mandata novog predsjednika. Zaposlenici su dobili nova računala i mobitele, aktivirane jučer u podne. Ti uređaji omogućuju im da u svojim domovima obavljaju državne dužnosti

Mnogi uredi u zapadnom krilu Bijele kuće već su dodijeljeni budućim korisnicima, no ostat će prazni do daljnjeg. To nije bio slučaj u Trumpovu mandatu, jer bivši predsjednik nije aktivirao zaštitne mjere sukladno epidemiološkoj situaciji u SAD-u.

Nova pravila ne odnose se na najbliže Bidenove suradnike, poput šefa kabineta Rona Klaina i glasnogovornice Jen Psaki. Oni su jučer dočekali predsjednika Bidena u Bijeloj kući, obavljajući prve poslove uoči njegova dolaska.

No ostali, niže rangirani zaposlenici radit će od kuće, što je velika razlika u odnosu na Trumpov mandat kada je većina osoblja svakodnevno dolazila na posao i boravila u Bijeloj kući bez zaštitnih maski.

Kao što je glasnogovornica Psaki poručila na jučerašnjoj, prvoj konferenciji za novinare Bidenove administracije, zaposlenici koji će dolaziti na posao morat će nositi masku N95, testirati se na koronavirus i održavati socijalnu distancu.

Prva pressica Jen Psaki Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

Na radnim stolovima u zapadnom krilu već su postavljene barijere od pleksiglasa, čemu su se Trumpovi zaposlenici opirali.

  • +9
Donald Trump napušta Bijelu kuću Izvor: EPA / Autor: AL DRAGO / POOL