SPECIJALNI SUD ZA RATNE ZLOČINE:

'Nismo rekli da će Hadžić uskoro biti uhićen'

30.05.2011 u 17:51

Bionic
Reading

'Na tragu smo Goranu Hadžiću i on će ubrzo biti uhićen', izjavio je navodno jučer za agenciju Reuters Vladimir Vukčević, srbijanski tužitelj za ratne zločine, tako najavljujući kraj višegodišnjeg skrivanja od ruke pravde jedinog haškog bjegunca. Međutim, vijest koja je obradovala mnoge u Hrvatskoj vrlo brzo je demantiralo Tužiteljstvo za ratne zločine

'Tužitelj za ratne zločine nije dao izjavu takvog ni sličnog sadržaja, o čemu mogu posvjedočiti novinari i snimatelji Reutersa koji su bili u Tužiteljstvu za ratne zločine, kao i videozapis intervjua s Vladimirom Vukčevićem', navodi se u priopćenju Tužiteljstva. Goran Hadžić u bijegu je od srpnja 2004. godine, i to svega nekoliko sati prije nego što je obznanjena haška optužnica protiv njega.

Još jučer njegov je sin Srećko srbijanskim medijima govorio o tome da će njegov otac sam odlučiti o eventualnoj predaji.

Haag je protiv Gorana Hadžića prije sedam godina podigao optužnicu za ratne zločine protiv čovječnosti. Pripisuje mu se sudjelovanje u udruženom zločinačkom pothvatu čiji je cilj bio Hrvate i sve nesrpsko stanovništvo trajno ukloniti sa zamišljenog teritorija.