JE LI ONDA PNUSKOK?

Neslužbeno: SOA nije pratila Linića

01.06.2014 u 09:09

Bionic
Reading

U prvom SOA-inu izvješću predsjedniku Ivi Josipoviću stoji da tajne službe nisu pratile Slavka Linića. Predsjednik je od ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost zatražio i izvješće o izvanrednom nadzoru SOA-e.

Bit će zanimljivo vidjeti jesu li policajci koje Linić spominje pripadnici PNUSKOK-a. Poznato je, naime, da PNUSKOK za izlistavanje telefona ne treba nalog suda već je u tome policija samostalna u odlučivanju. Moguće je, kažu poznavatelji, da je policija postupala po nekoj prijavi, doznaje Večernji list


Predsjednik Josipović jučer je izjavio da će se odgovor na pitanje je li Linić bio praćen i prisluškivan znati početkom sljedećeg tjedna.

Podsjetimo, predsjednik Ivo Josipović zatražio je od SOA-e izvješće te je zatražio od Ureda Vijeća nacionalne sigurnosti (VNS) da obavi izvanredni nadzor. Kazao je da će o svemu javnost obavijestiti početkom tjedna.

'Ako se pokaže da je bilo zloporabe onda je to prvorazredna tema za VNS, koje sam već sazvao na jednu drugu temu. Oko svega je već razgovarao i s Milanovićem i s predsjednikom Sabora Josipom Lekom. Svi s kojima sam razgovarao su zabrinuti o ovoj temi. Moraju učiniti sve u Vladi i SDP-u da se sukob unutar SDP-a ne pretače na Vladu', rekao je Josipović.

Više pročitajte ovdje