covid-19

Neodgovorni građani na Makarskoj rivijeri; roditelji poslali pozitivno dijete u školu, a u Tučepima na proslavi rođendana bila osoba s pozitivnim nalazom

12.11.2020 u 12:35

Bionic
Reading

I prije službene objave brojki za Makarsku rivijeru danas je jasno da će u pitanju biti rekordan dan po pitanju novozaraženih jer je najavljeno preko 50 slučajeva. Iz Stožera grada Makarske kažu da je situacija na Rivijeri i dalje uglavnom povoljna, ali i da posljednje brojke ukazuju da i dalje ima nedogovornih pojedinaca koji ne poštuju propisane mjere.

Kako smo neslužbeno doznaje Makarska danas ovo se odnosi barem na dva slučaja na Makarskoj rivijeri – primjerice, veliki broj zaraženih u Tučepima dolazi zbog pozitivne osobe koja je unatoč pozitivnom nalazu prisustvovala obiteljskom rođendanu, dok se u makarskoj školi dogodilo to da su roditelji pustili dijete s pozitivnim testom u školu ‘jer nije imalo simptome’.

'Mogu kazati to da ljudi podliježu odgovornosti i da zakon propisuje kaznenu prijavu zbog širenja zaraznih bolesti, te da se to odnosi na svakog tko ima pozitivan nalaz i ne poštuje mjere', prokomentirao je Dražen Nemčić, makarski dogradonačelnik.