UPAD U SJEDIŠTE SOA-E

Neobična krađa iz najsigurnije zgrade u Hrvatskoj

16.05.2014 u 14:11

Bionic
Reading

Iz sjedišta SOA-e, najsigurnije zgrade u Hrvatskoj, tzv. špijunskog gnijezda prije godinu dana ukradena je bicikl!

Prema informacijama Jutarnjeg lista, prije otprilike godinu dana, dakle negdje u svibnju 2013. godine, netko je ušao u ograđeno SOA-ino dvorište, prerezao lanac s kojim je bicikl bio vezan, prebacio ga preko ograde i odmaglio u nepoznato.


Pritom je nepoznati lopov imao i veliku dozu sreće, jer je u dvorište, slučajno, a možda i namjerno, ušao kroz slijepu točku, jedinu koju nadzorne kamere ne pokrivaju. Pregledom video snimki naime nije se moglo utvrditi tko je počinitelj, što je točno napravio ili kako uopće izgleda. Iza njega je ostala tek rupa u žičanoj ogradi.

Podsjetimo, zgrada za potrebe Sigurnosno-obavještajne agencije u Savskoj u Zagrebu počela se graditi početkom 2009. godine. SOA je do useljenja u novu zgradu, urede imala u zgradi na Črnomercu, koja je u vlasništvu hrvatske Vlade.

Novi kompleks za hrvatsku obavještajnu službu gradio se po najvišim međunarodnim sigurnosnim standardima i po narudžbi hrvatske Vlade, nakon javnog natječaja. Cijena izgradnje arhitektonska rješenja su državna tajna.

Više pročitajte ovdje