KOSOR PONOSNO PORUČILA

'Neka vas ovaj dan ispuni zadovoljstvom u danima koji dolaze'

01.12.2011 u 11:41

Bionic
Reading

Dan u kojem će Hrvatska dobiti potvrdu Europskog parlamenta za potpisivanje pristupnoga ugovora Hrvatske s Europskom unijom, dan je za slavlje, i neka vas to ispunja zadovoljstvom danas i u danima koje dolaze, poručila je predsjednica tehničke vlade Jadranka Kosor na jednoj od posljednjih sjednica aktualnog vladajućeg sastava Banskih dvora, na kojoj je Vlada primila na znanje konačni tekst ugovora o pristupanju Hrvatske u EU, koji će danas dobiti suglasnost EP-a

U obraćanju svojim ministrima nekoliko dana prije parlamentarnih izbora, Kosor je višekratno ponovila da je 'ovo važan i povijesni dan i odluka na koju se dugo čekalo i na čemu je dugo i predano radila ova vlada kojoj je ona na čelu od 1. srpnja 2009. i koja je radila na otvaranju i zatvaranju pregovora'.

'Nismo zadovoljni što mnogi katkad tu povijesnu činjenicu prešućuju, ali ona ostaje zabilježena i neće se moći preskakati', zaključila je Kosor isticanje svojih zasluga, uz ponavljanje da će 'važan i povijesni dan biti i 9. prosinca 2011. kada će ona potpisati pristupni ugovor u Bruxellesu'. Doduše, ovoga puta nije spominjala ni od pape Benedikta XVI. dobiveno na dar nalivpero, niti Franju Tuđmana, a zahvalila se svima, no posebno glavnom pregovaraču Vladimiru Drobnjaku, koji danas nije bio ovdje, te dodala da će biti još prilike za zahvalu.

'Osobno sam ponosna, kao i svi vi, i svima zahvaljujem. Bilo je časno raditi i obaviti ovaj posao i doći do povijesnog uspjeha, ali nastavit ćemo raditi i dalje i zauzimati se da referendum o EU bude više nego uspješan, a sigurna sam da će tako i biti', naglasila je Kosor i nakon sjednice preko Markova trga kratko prošetala do Starogradske vijećnice da bi pozdravila sindikalce na V. izbornom saboru Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika.