JOSIPA RIMAC

'Ne prelazim Bandiću. HDZ neću nikada napustiti'

18.07.2016 u 20:14

Bionic
Reading

Politička sudbina Josipe Rimac koja nakon parlamentarnih izbora nije dobila očekivanu funkciju u izvršnoj vlasti, a na izborima u HDZ-u nije dobila poziciju potpredsjednice niti glavne tajnice stranke posve je neizvjesna. Prema svemu sudeći, neće dobiti ni novu priliku da uđe u Sabor. Ona se o svemu tome nije opširnije javno izjašnjavala. Do danas kada je progovorila za Šibenik.in

'Svi koji se ovih dana hvale da će biti na listama, lažu, jer predsjednik stranke Andrej Plenković s nikom na tu temu nije razgovarao. Svoje planove oko kadroviranja zasad drži za sebe, a u mom slučaju stvari su vrlo jednostavne: ne guram se nikome, ali isto tako nikom ne dam na sebe. Iza mene su rezultati dugogodišnjeg upravljanja Kninom, odani sam vojnik stranke i neće svijet stati ako me ne bude na listi za Sabor. Uvijek sam u životu imala pripremljenu strategiju i jasne ciljeve i nisam od onih koji ne znaju, kad zagusti, kojim putem će krenuti', kazala je Rimac za Šibenik.in

Dodala je da nije ljuta niti uvrijeđena što nije postala dopredsjednica niti glavna tajnica stranke i da Tomislavu Karamarku ni najmanje ne zamjera.

'Oni koji sada govore da ga nisu podržavali, lažu. Do jučer su mu klicali. Stojim iza svega što sam radila dok je Tomo bio predsjednik i napravila bi isto i da opet idemo ispočetka. Svi smo ga podržavali, ali ja sam bila među rijetkima koja mu je bez zadrške govorila što sam mislila i vrlo otvoreno ga upozoravala na sve ono što nije valjalo. Posebno u predizborno vrijeme kada sam bila direktorica kampanje i smatrala da smo u koaliciji odabrali neke krive pravce. Karamarko je bio šef stožera, a ja operativac koji provodi njegovu politiku. Radila sam analitiku, logistiku i PR koji nam je bio najslabija karika', istaknula je Rimac.

Upitana kakve su joj šanse da se nađe ponovo na listi za Sabor dodala je da joj ne pada na pamet gurati se.

'O svemu što mislim o odnosima u HDZ-u i svojoj poziciji u stranci, neću govoriti preko medija. Te stvari riješit ćemo unutar svoje kuće, ali neću nikome dati da se igra sa mnom, bili oni u opoziciji ili u našoj stranci. Svoju bazu imam, uvijek sam je imala i s njom pobjeđivala i ako me ne bude na listi, nema veze. No, poziciju Knina svi će morati uvažiti što znači da netko iz tog dijela županije mora biti istaknut, bila to Josipa Rimac ili netko drugi. Puštanjem probnih balona u medijima neki u HDZ-u pokušavaju ovih dana raditi raskol među kninskim HDZ-ovcima, ali neće im to proći. Onima koji pokušavaju unijeti razdor pokušajima da svađaju lokalne Hrvate i one koji su doselili iz BiH, poručujem da su prošla ta vremena. Sada je vrijeme za projekte i vizije', kazala je Rimac.

Smatra da se na sve načine pokušava zaobići Knin i da se opet budi ta netrpeljivost prema Kninu u županiji.

Dok sam bila na pozicijama u stranci i imala utjecaja, zalagala sam se za ravnomjeran razvoj Šibenika, Vodica, svih dijelova Šibensko-kninske županije, bila svima dostupna i lobirala za njihove projekte. Pred ove izbore i sastavljanje lista, tražim da se uvaži sve ono što smo u 10 godina napravili za Knin i da na listi bude netko iz tog grada', pojasnila je Rimac i dodala da joj se podmeće da prelazi Milanu Bandiću .

'To je notorna glupost. Ne odlazim iz HDZ-a, neću nikada', zaključila je Rimac.

Čitav razgovor možete pročitati ovdje.

436479 ,436433 ,436269 ,433854