VIŠE NIJE SMIJEŠNO

Naučili lekciju: Split se čistio cijelu noć

11.02.2012 u 10:39

Bionic
Reading

Snijeg je ponovno pao u Splitu, no čini se da ni gradonačelniku Željku Kerumu ni njegovoj gradskoj upravi to više nije nimalo smiješno: na gradske ulice još tijekom noći izvedeni su svi dostupni strojevi, njih 33, dok je 250 ljudi angažirano na čišćenju nogostupa i ugibališta. Ulice su preventivno posute solju, a javni gradski prijevoz funkcionira na većini linija

U sjedištu gradske uprave u Banovini Stožer za zaštitu i spašavanje danonoćno dežura pa su već u subotu ujutro detaljno izvijestili što su sve poduzeli. Ralice čiste glavne gradske prometnice po prioritetima, a u gotovo svim gradskim četvrtima angažirani su kombinirani strojevi i bageri, čak i traktori. Ljudske snage raspoređene su po zonama pa radnici svih gradskih komunalnih tvrtki s lopatama imaju točno određeno područje odgovornosti.

Tri tima tvrtke Point zadužena su za čišćenje uže gradske jezgre, Rive, Marmontove, Bihaćke, Livanjske i Zagrebačke ulice. Na terenu su i volonteri iz Udruge veterana četvrte gardijske brigade.

Split više-manje funkcionira, što bi moglo značiti da je gradska uprava naučila lekciju iz prošlotjednog kijameta i gotovo tisuću ozlijeđenih građana.