KRAJ PRIČE?

Nakon propasti sporazuma s Možemo, šef zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac od svojih zastupnika traži ostavke

11.09.2022 u 18:38

Bionic
Reading

Nakon što je u petak raskinut sporazum o suradnji između Možemo i SDP-a, iz redova socijaldemokrata dolaze kontradiktorne informacije o tome je li suradnja uistinu raskinuta. Čini se da je s lokalne razine špekulacije odlučio prekinuti šef zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac, koji je zatražio ostavke zastupnika te stranke na sve funkcije dogovorene sporazumom

Hoće li to uistinu biti tako, doznat ćemo već u ponedjeljak na sjednici Gradske skupštine, a evo što je napisao Gotovac na Facebooku:

'Gradski odbor SDP-a je u petak, 9. rujna 2022. godine, na 8. sjednici većinom glasova (18 za, 2 protiv i 1 suzdržan) donio odluku o raskidanju Sporazuma o programskoj suradnji i formiranju većine u Gradskoj skupštini Grada Zagreba sklopljenog dana 16. lipnja 2021. godine s Klubom zastupnika Možemo! – politika platforma i partnerima.

Dosadašnji Sporazum Gradski odbor SDP Zagreb smatra iscrpljenim modelom u ostvarivanju nastojanja, predanosti i političkih odrednica SDP-a vezanih uz uspješno rješavanje štete i gradskih problema koji su nastali djelovanjem prethodnih administracija.

GO SDP Zagreb predan je suradnji sa strankama koji istinskim i iskrenim zajedničkim i partnerskim pristupom nastoje djelovati na korist građana Grada Zagreba.

Budući da Sporazum više nije na snazi, kao predsjednik Gradske organizacije, zatražio sam od zastupnica i zastupnika SDP-a u Gradskoj skupštini Grada Zagreba da podnesu ostavke na funkcije koje su bile dogovorene Sporazumom', zaključuje Gotovac.