PUKLA KOALICIJA

Grbin: Zagrebački SDP pregovarat će o novom obliku suradnje s Možemo

10.09.2022 u 15:28

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio je u subotu da je zagrebačka Gradska organizacija SDP-a odlučila raskinuti postojeći oblik suradnje s koalicijskim partnerom platformom Možemo, te da će s tim partnerom pregovarati o novom obliku suradnje.

"Gradska organizacija je donijela odluku kojom raskida postojeći oblik suradnje i s partnerom prelazi u pregovore oko novog oblika. Naravno da ćemo o tome razgovarati u stranci i naravno da se ono što se radi na razini Zagreba reflektira na čitavu Hrvatsku", rekao je Grbin novinarima na 9. Izvještajno-tematskoj konvenciji SDP-a pod nazivom "Zaokružimo plaće".

Predstoje razgovori s partnerom, platformom Možemo, nakon kojih će se vidjeti u kojem smjeru će ići suradnja u budućnosti.

"Dok taj smjer zajedno s partnerom ne definiramo, bilo bi neozbiljno davati bilo kakve daljnje odgovore. Kada razgovor s partnerom rezultira određenim odlukama, o njima ćemo vas i obavijestiti", poručio je predsjednik SDP-a.

  • +6
Konvencija SDP-a Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic

"Gradska organizacija predstavlja SDP, ali SDP nije federacija lokalnih organizacija nego svih nas", istaknuo je pritom Grbin. 

Također je rekao da na stranačkoj konvenciji govore o politikama kojima će se SDP baviti u Hrvatskom saboru i Europskom parlamentu, ali i na svim razinama na kojima djeluju, od općina do županijskih skupština.