OGLASILA SE MINISTRICA

Nada Murganić žali ako je njena izjava shvaćena kao relativiziranje nasilja nad ženama

11.01.2018 u 20:56

Bionic
Reading

Nakon što je njena izjava o slučaju Tomašević izazvala zgražanje i bijes javnosti ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijelnu politiku Nada Murganić u četvrtak navečer se oglasila priopćenjem u kojem je izrazila žaljenje zbog riječi koje je izrekla ranije tijekom dana, a kojima je relativizirala nasilje nad ženama

'U svom privatnom okruženju i profesionalnom radu uvijek sam imala nultu stopu tolerancije prema bilo kojem obliku nasilja, a posebice prema nasilju nad ranjivim skupinama', navodi se u priopćenju Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijelnu politiku.

Ministrica navodi da se tijekom obnašanja dužnosti ministrice nije nikada ustručavala javno osuđivati nasilje nad ženama kao posebno ranjivoj skupini.

'To je vidljivo posebno iz okolnosti da sam dana 5. listopada 2017. prilikom pojavljivanja prvih informacija o opravdanoj sumnji na slučaj nasilja nad suprugom, koje je počinio župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević, najoštrije osudila taj nasilan čin, a što je vidljivo iz priopćenja na mrežnim stranicama Ministarstva.', navodi ministrica Murganić.

Sukladno navedenom, poručuje da žali ukoliko je njena današnja izjava od dijela javnosti shvaćena kao relativiziranje nasilja nad ženama jer svako nasilje nad ženama, pa tako i u konkretnom slučaju sumnje na nasilničko ponašanje župana Tomaševića, najoštrije osuđuje.

'To mi nalaže moj poziv socijalne radnice, ali i duboko osobno uvjerenje. U cjelokupnom dosadašnjem radu rukovodila sam se skrbi i brizi za najranjivije skupine društva te ću tako i dalje nastaviti obnašati i profesionalnu dužnost, kao i istinski se boriti za suzbijanje svakoga oblika nasilja', poručila je Nada Murganić.

  • +29
Sva lica Nade Murganić Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Podsjetimo, ministrica je ranije tijekom dana (četvrtak) upitana da komentira iznenadno povlačenje tužbi za zlostavljanje Mare Tomašević kazala: 'To vam je tako u braku. U tim bračnim, osobnim i obiteljskim odnosima, to je dinamika u koju ne mogu ulaziti. Žena vjerojatno ima svoje razloge. To je obitelj, zaista u to ne bih ulazila'.