NAVIJAČI U GRČKOJ

Počela privođenja navijača AEK-a zbog krvavog sukoba s BBB-ima

06.12.2023 u 12:29

Bionic
Reading

Posljednja, treća skupina navijača zagrebačkog Dinama, Bad Blue Boysa (BBB), ispitana je na sudu u Ateni, nakon čega će se čekati odluka o tome ostaju li u istražnom zatvoru

Kako javlja HRT, odvjetnik BBB-a Athanasios Kaimenakis, rekao je da je teško dati točan datum kada bi mogla nastupiti sudska odluka o ukidanju ili neukidanju istražnog zatvora.

'No ono što znamo je da je procedura zadovoljena. Ispitivanje je završeno i posljednja grupa BBB-a napustila je prvostupanjski sud u Ateni.

Kako doznajemo, oni koji su ispitani prethodnih dana počeli su danas napuštati kaznionicu u Korydallosu u Ateni i vraćati se u svoje matične zatvore diljem Grčke', navodi HRT-ova novinarka Matea Ribičić.

Odvjetnik je rekao kako će se prijedlozi o ukidanju istražnog zatvora razmatrati pojedinačno, a ne grupno.

'To znači da će se u obzir uzimati razne okolnosti poput onih je li netko primjerice roditelj ili je li zaposlen. Stoga je teško očekivati da će odluka o ukidanju, ako do nje dođe, nastupiti za sve pripadnike BBB-a istovremeno', javlja HRT.

  • +7
Navijači Dinama u dvorištu suda u Ateni Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Kako pak doznaje N1 iz izvora bliskih ovom slučaju, u međuvremenu su počela privođenja i navijača AEK-a zbog sudjelovanja u tučnjavi s BBB-ima. Za sada su privedena četvorica, uz onog ranije osumnjičenog za ubojstvo 29-godišnjeg Michalisa Katsourisa. On je zadobio ubod o nadlakticu uslijed čega je iskrvario.

U sudskom spisu osim DNK vještačenja, nalazi se i toksikološki nalaz sa Katsourisa, prema kojem je u krvi imao brojna opojna sredstva. Osim toga, u njegovom dosjeu zabilježeno je i sudjelovanje u obračunu s navijačima PAOK-a u Francuskoj.

Novi detalj je i podatak da je jedan od noževa za koji se vjeruje da je korišten za smrtno ranjavanje Katsourisa nađen čak dva kilometara od mjesta događaja. Na snimkama video nadzora, kaže za N1 izvor koji ju je pregledao, vide se deseci noževa u rukama navijača AEK-a.