NOVI UDAR NA STANDARD

Mreža mladih protiv novih kriterija za studentske domove

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 12.06.2009 14:50
  • Objavljeno 12.06.2009 u 14:09
Studentski dom Stjepan Radić

Studentski dom Stjepan Radić

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Marin Tironi

Mreža mladih Hrvatske usprotivila se odredbi Kriterija za raspodjelu mjesta u studentske domove, po kojoj pravo na smještaj u studentskim domovima u akademskoj godini 2009./2010. gube studenti koji su u 2007./2008. odslušali posljednji semestar dodiplomskog studija.

Takvim studentima, kako se ističe, uskraćeno je pravo sudjelovanja u natječaju za dodjelu mjesta u studentskim domovima.

Po njihovom mišljenju, ta je odredba novi udar na već ionako nizak studentski standard u Hrvatskoj, te na nastavak trenda sužavanja studentskih prava.

Riječ je o generaciji studenata koja je dodatno oštećena već i zbog toga da su joj, kao posljednjoj generaciji koja studira po starom, odnosno ne studira po Bolonjskom sustavu, uskraćena prava koja su prethodne generacije u istom statusu uživale.

Mreža mladih Hrvatske od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa traži da se studentima kojima je akademska godina 2009./2010. druga apsolventska, dopusti sudjelovanje u natječaju pod istim uvjetima kakvi su bili prethodnih godina.

Od Vlade, resornog ministarstva i odgovornih tijela jedinica lokalne i regionalne samouprave zahtijevaju da ulože dodatne napore kako bi se što brže dovršili i otvorili smještajni kapaciteti novih sveučilišnih kampusa u svim sveučilišnim gradovima u Hrvatskoj.

Mreža mladih Hrvatske krovna je organizacija mladih koja okuplja 56 organizacija mladih iz cijele Hrvatske, a članica je i Europskog foruma mladih.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi