prvi potezi

Možemo! tvrdi da neće biti podjele plijena

18.05.2021 u 09:36

Bionic
Reading

Nakon očekivane pobjede u drugom krugu u platformi Možemo! neće biti podjele plijena, piše u utorak Jutarnji list

Iako treba pričekati 30. svibnja, kada će se održati drugi krug između Tomislava Tomaševića i Miroslava Škore, bilo bi golemo iznenađenje sve osim pobjede lidera Možemo! Osim toga, njihova skupštinska lista osvojila je čak 23 od 47 vijećničkih mandata, a s petoricom SDP-ovaca imaju komotnu većinu u budućoj vlasti.

Zato je od njihovih ljudi interesantno čuti što namjeravaju raditi kada preuzmu vlast.

"Možete mi vjerovati na riječ kada kažem da niti u jednom trenutku tijekom kampanje ili nakon što je objavljeno da smo pobijedili na izborima u Gradu Zagrebu nije bilo govora o nekakvoj podjeli funkcija u gradskim službama i upravi. Jamčim ovo - neće biti podjele plijena jer od trenutka kada smo nastali, imamo cilj pokazati da se javni poslovi mogu obavljati transparentno. Zato ćemo pričekati završetak drugog kruga, kada će Tomislav Tomašević službeno biti izabran kao gradonačelnik i tek nakon toga razgovarat ćemo o funkcijama.

Budite sigurni da će na sve važne položaje doći stručnjaci, na temelju svojih profesionalnih kompetencija, a ne stranačke pripadnosti", uvjeravao je jučer jedan od najistaknutijih članova zeleno-lijevog bloka.

"Ne možete očekivati nova rješenja ako koristite stare strategije", dodao je sugovornik Jutarnjeg lista pa rezimirao: "Nikome nećemo reći - bio si s nama i od sutra si direktor Gradske plinare - jer baš takav pristup je ono protiv čega smo se borili."

Uostalom, i kandidatkinja za dogradonačelnicu Danijela Dolenec podsjetila je u razgovoru za Globus kako je Možemo! za vrijeme kampanje predstavilo što namjeravaju raditi u svim područjima, ali nultu točku predstavlja promjena dosadašnjeg modela upravljanja u Gradu Zagrebu, donosi Jutarnji list.