ŽUSTRA POLEMIKA U OTVORENOM

Peternel: Razotkrit ćemo tko se krije iza platforme Možemo; Benčić: Škoro kontinuirano zastupa poruke podjela i mržnje

17.05.2021 u 23:12

Bionic
Reading

Tko su pobjednici, a tko gubitnici prvog kruga lokalnih izbora? Zašto HDZ i dalje slabo prolazi u velikim gradovima? Ugrožava li Možemo! poziciju SDP-a kao vodeće stranke ljevice? Može li Miroslav Škoro iznenaditi Tomislava Tomaševića u završnici utrke za gradonačelnika Zagreba?

Sandra Benčić iz platforme Možemo! zahvalila je u ponedjeljak navečer u emisiji 'Otvoreno' svim građanima koji su glasali za njih i dali im povjerenje za upravljanjem Gradom Zagrebom. Dodala je kako je njihova platforma bila vrlo oprezna u kampanji te je iznosila svoje programe za kratkoročne, ali i dugoročne planove.

'Ono što smo obećali zaista ćemo ispuniti i provesti', poručila je Benčić.

Dodala je da će se prvo promijeniti model upravljanja Gradom Zagrebom, restrukturirat će se gradska uprava. Naglasila je da svi koji rade dobro i zakonito nemaju se čega bojati. Benčić je kazala da će se povećati efikasnost, ali i velik broj ljudi će se premjestiti na druge poslove, prije svega na poslove obnove Zagreba. Poručila je da će otvoriti Ured za obnovu Zagreba.

Benčić je istaknula će se vratiti usluge koje su dane u outsourcing te će se napraviti preustroj zaposlenika u gradskoj upravi. Demantirala je optužbe da će u Gradu biti velikih otpuštanja zaposlenika.

'Mi prvi poštujemo radnička prava, ali smo i oni koji će tražiti da taj rad bude efikasan i koristan', dodala je.

Igor Peternel iz Domovinskog pokreta rekao je kako Domovinski pokret postoji tek godinu dana, a ostvarili su odlične rezultate na ovim lokalnim izborima. Zahvalio je svim biračima koji su dali glas Domovinskom pokretu.

'Ono što nam sada preostaje je da pokušamo objasniti građanima tko se krije iza platforme Možemo! i Tomislava Tomaševića', rekao je.

Istaknuo je da se tu ne radi o entuzijastima koji su ljuti zbog ostavštine Milana Bandića, već da se radi o dobro organiziranoj ideološkoj lijevoj platformi, franšizi jednog stranog instituta.

Benčić je poručila da je platforma Možemo! politička stranka nastala na platformi zelene ljevice. Peternel joj je replicirao da je to čista ideologizacija. Benčić je naglasila da se nikad nisu skrivali iza nadideoloških tema.

'Jasno smo rekli koji je naš vrijednosni spektar. Naravno da ne utječu na nas strani utjecaji, ali smo u komunikaciji s europskim zelenima. Pa ovdje imamo stranke koje su dio europskih obitelji, EPP-a', poručila je.

'Potrebno je građanima reći tko ste i što ste. Vi ste zagovaratelji jedne ideologije za koju čisto sumnjam da ima podršku preko pedeset posto građana Zagreba', rekao je Peternel.

Benčić mu je odgovorila kako je temeljna razlika između političke opcije koju zastupa platforma Možemo! - ona ide s porukama koje ne dijele, a Škoro kontinuirano zastupa poruke podjela i mržnje.

Peternel je replicirao da je Miroslav Škoro vrlo uključiv te da je pozvao sve građane da mu se pridruže u obrani tradicionalnih vrijednosti.