gorući problemi

Most i Hrvatski suverenisti očekuju dva mandata u 4. izbornoj jedinici

02.04.2024 u 14:17

Bionic
Reading

Nositelj liste Mosta i Hrvatskih suverenista u 4. izbornoj jedinici Josip Skočibušić rekao je u utorak kako očekuje da će na parlamentarnim izborima u toj jedinici njihova koalicija dobiti najmanje dva mandata

Sukladno trenutačnoj situaciji i odnosu političkih snaga, te rezultatima nekih anketa, u kojima može doći do statističke pogreške, realno možemo računati na minimalno dva mandata u ovoj izbornoj jedinici, kazao je Skočibušić na predstavljanju liste za 4. izbornu jedinicu.

Predstavljajući dijelove predizbornog programa, Skočibušić je rekao kako je demografija jedan od gorućih problema u Hrvatskoj, koji se ponajviše osjeti u Slavoniji.

Smatra da je loše stanje uzrokovano iseljavanjem, malim brojem rođene djece, te zbog loših politika vladajućih, sustavne političke korupcije nedostatka radnih mjesta.

Most je predložio konkretne demografske mjere, kao što su dječji doplatak za svu djecu te besplatni i dostupni dječji vrtići te poticaji za stambeno zbrinjavanje i priuštivo stanovanje za mlade obitelji, istaknuo je Skočibušić.

Njihova se lista, naglasio je zauzima za donošenje novoga zakona o poljoprivrednom zemljištu, koji bi išao u smjeru pravednije raspodjele te stavljanja u funkciju neiskorištenog zemljišta.

U sektoru poljoprivrede predviđaju i jače mjere pomoći OPG-ima i mladim poljoprivrednicima, u cilju poticanja proizvodnje kvalitetne hrane, jer je poznato da većinu poljoprivrednih proizvoda uvozimo.

U cilju poboljšanja životnog standarda, Skočibušić predlaže smanjenje poreza na plaće za pet posto, kako bi se povećale plaće svim građanima i poboljšao životni standard, koji je narušen uslijed velike inflacije.

"Nadam se da će građani 17. travnja u što većem broju izaći na birališta, da će izbjeći zamku svađa u medijskom prostoru između ljevice i desnice te centara moći u Zagrebu te da će gledati programe i kandidate i po svojoj savjesti izabrati pravu listu", poručio je Skočibušić.