start u campusu

Anušić: Očekujem osam mandata u 4. izbornoj jedinici

02.04.2024 u 13:15

Bionic
Reading

HDZ je u 4. izbornoj jedinici, koja obuhvaća Osječko-baranjsku, Virovitičko-podravsku i dio Koprivničko-križevačke županije, krenuo u utorak u predizbornu kampanju iz osječkog Campusa, a nositelj liste Ivan Anušić rekao je da očekuje osam mandata, kao i na prošlim izborima

"Nema niti jednog razloga da taj rezultat ne ponovimo, čak i da dođemo do devetog mandata. U protekle četiri godine mnogo se kvalitetnih promjena dogodilo ne samo na području Osječko-baranjske županije već i cijele 4. izborne jedinice", ocijenio je Anušić.

Podsjetio je da su na lokalnim izborima, održanima nakon parlamentarnih 2020., ostvarili povijesne rezultate i prvi puta postigli da gradonačelnik Osijeka bude iz redova HDZ-a. Također, tada su, kazao je, i niz drugih gradova i općina uspjeli vratiti u okrilje HDZ-a.

To je samo dokaz da radimo temeljito, sustavno, planski i onako kako od nas naši građani s područja 4. izborne jedinice i očekuju, poručio je.

Želja mu je, kazao je, da kampanja prođe u civiliziranom tonu što će HDZ sa svojim partnerima i činiti.

Upitan može li u 4. izbornoj jedinici planove HDZ-u poremetiti ulazak predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića u kampanju, Anušić je odgovorio kako to njima neće smetati te dodao da se njegovim ulaskom u kampanju krše temeljni zakoni.

"Njegovi rezultati u vrijeme kada je bio premijer i sada dok je predsjednik su minorni i mizerni. Dok je bio premijer, Milanović je donosio odluke koje su išle na štetu Slavonije i cijele Hrvatske", ustvrdio je Anušić.

Milanovićev ulazak u kampanju nije mu problem ali volio bi da je dao ostavku i zauzeo mjesto na jednoj od lista te tako pokazao koliko je jak i spreman na promjene koje najavljuje.