7. izborna jedinica

Tomo Medved posjetio Udbinu s ostalim kandidatima HDZ-a

02.04.2024 u 14:08

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved je s ministricom turizma i sporta Nikolinom Brnjac i ostalim kandidatima s liste predvođene HDZ-om u 7. Izbornoj jedinici u utorak posjetio Udbinu, gdje je sudjelovao na svetoj misi

Nakon misnog slavlja u crkvi Hrvatskih mučenika je posjetio sjedište općine Udbina i jednog ratnog vojnog invalida, a ličko-senjski župan i kandidat za saborskog zastupnika Ernest Petry je predstavio projekt obnove dviju višestambenih zgrada u blizini udbinske crkve.

Istaknuo je da se zahvaljujući Vladi energetski obnavlja 56 zgrada na području Ličko-senjske županije, od kojih su 32 na području Ličkog Osika, Udbine, Donjeg Lapca i Korenice, odnosno općine Plitvička jezera.

"To su zgrade koje su bile devastirane za Domovinskog rata. Ta će obnova poboljšati kvalitetu života svim stanovnicima naše županije koji su stanovali u neobnovljenim zdanjima“, rekao je Petry.

Načelnik sektora u Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje Petar Mrkonjić pojasnio je da Ministarstvo prostornog uređenja provodi program suzbijanja energetskog siromaštva na nekadašnjem području posebne državne skrbi.

Program, dodao je obuhvaća energetsku obnovu 387 višestambenih zgrada "od Drniša do Iloka", traje do 30. lipnja 2026. i financira se iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

U Udbini je u planu obnoviti ukupno osam zgrada, a sada rade dvije od kojih je jedna pri završetku, a druga je započela“, naveo je Mrkonjić i dodao da je ukupna novčana vrijednost ulaganja u ta dva zdanja oko milijun eura.